Rememorant un cartell històric per la Diada del 25 d’abril de 2022



Saps què..?

El cartell elaborat per Cesc Roca (dissenyador xativí) per a commemorar el pròxim 25 d’Abril està inspirat en un altre que, quaranta-dos anys abans, el 1980, va encomanar Acció Cultural del País Valencià per a celebrar la Diada a la ciutat d’Alacant.

Aquest cartell del 1980, al seu torn, va ser una recreació d’un segell realitzat per F. Mellado l’any 1915. En aquell moment, la imatge va tenir un caràcter propagandístic i va estar la Joventut Valencianista (JV) qui la precisava amb l’objectiu d’enfortir la vessant valencianista dins la política del temps. Val dir que la Joventut Valencianista, fundada en 1908, fou el primer grup obertament nacionalista del País Valencià i va ser iniciativa dels sectors radicalitzats del Centre Regionalista Valencià més influïts per la Solidaritat Catalana, el primer gran moviment unitari català sorgit l’any 1906.

Més d’un segle després que es difongués aquest segell, tornem a evocar aquella imatge. Ara per a omplir la capital de la Plana i celebrar un altre 25 d’Abril. Enguany ens retrobem a Castelló per a continuant fent país, per tal de vertebrar-lo i descentralitzar les nostres reivindicacions com a poble i, sobretot, per a continuar fent història.



Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de