Els actes organitzats pel Centre Cultural Ovidi Montllor omplin de cultura la capital de l’Alcoià



Presentació del llibre La placeta de les xiques

El dijous 19 de maig va dur-se a terme la presentació del llibre La placeta de les xiques, de Josep Lluís Peiró. En primer lloc va intervindre el professor Vicent Luna i, després, l’escriptor i docent de secundària Silvestre Vilaplana, qui ens van fer arribar allò que Peiró volia transmetre a la gent a través de Carmesina, la protagonista de la seua novel·la.

En acabar la presentació es va obrir un torn de precs i preguntes entre el públic assistent i es va repartir un exemplar entre el públic assistent tal i com hagués volgut l’autor.


Conferència Música des de la Literatura

El dissabte 14 de maig va tindre lloc a l’Espai Àgora d’Alcoi la Conferència Música des de la Literatura. L’acte va començar a les 19:00 h i va estar presentat per Llúcia Martín, catedràtica de Filologia Catalana a la Universitat d’Alacant. A continuació el públic va poder gaudir de la interpretació de dues peces per part de l’Ensemble de Trombons del Conservatori Joan Cantó d’Alcoi. Darrerament vam comptar amb la intervenció de Joan Àngel Lluís Ferrando, director d’orquestra i musicòleg, i d’Héctor Pulido, estudiant de filologia.

En la conferència es van tractar aspectes com El Tirant Lo Blanc fet música: composicions musicals inspirades en Tirant Lo Blanc i composades per Amando Blanquer. Quan finalitzaren les intervencions es va obrir un torn de preguntes.


Ruta Els Espais de l’Ovidi

El passat 9 d’abril va partir la ruta Els Espais de l’Ovidi als peus del monument de l’artista situat al Passeig Ovidi Montllor. Va estar conduïda per Jordi Tormo i Santonja, historiador, geògraf i escriptor.

L’objectiu de la ruta era apropar-nos a la figura del cantant, poeta, rapsoda i actor d’Alcoi i permetre’ns conéixer de primera mà els llocs de l’Ovidi, la seua infantesa i adolescència i com el seu poble està present a la seua obra de poesia i cançó.

La ruta va estar organitzada pel Centre Cultural Ovidi Montllor-ACPV l’Alcoià-Comtat per a commemorar el 80 aniversari del naixement de l’Ovidi. En la ruta vam recórrer el seu barri natal i alguns llocs immortalitzats a les seues cançons, repassant també la seua història personal i la seua obra.


Inauguració de l’exposició Nus i Nucs, d’Alba Miró

El dimarts 31 de maig va tindre lloc al Centre Cultural Ovidi Montllor la inauguració de l’exposició Nus i Nucs d’Alba Miró, emmarcada dins del cicle municipal d’exposicions organitzat per la Càtedra d’Antoni Miró, i en el qual col·laboren l’Ajuntament d’Alcoi i el Centre Cultural Ovidi Montllor.

Nus i Nucs és una exposició controvertida, que exigeix l’allunyament dels prejudicis i una descarnada aproximació a l’ésser humà. La mirada contemporània d’Alba Miró està fixada en les persones i els nucs de connexió, punt clau d’inspiració.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de