La Vall d’Albaida homenatja Vicent Andrés Estellés



El Casal Jaume I de la Vall d’Albaida – ACPV ha organitzat un Homenatge a Vicent Andrés Estellés amb la intenció múltiple de fomentar la participació integradora i multidisciplinària, a més de descobrir, donar a conèixer i fomentar l’interés per l’obra de Vicent Andrés Estellés. 

Expliquen que la intenció última és crear un espai per poder compartir la lectura i inspiració que cadascú faça de la poesia estellesiana. L’objectiu no és, per tant,  fer un homenatge de professionals de la poesia, de l’art, de la paraula…, sinó gaudir de la participació col·laborativa, solidària i integradora de totes aquelles persones interessades en aportar allò millor que hi tenen. 

Si bé és cert que amb la plena presència del valencià als centres educatius del País Valencià, la literatura en la nostra llengua ha pogut ser coneguda pels nostres xiquets i xiquetes;  també ho és que no tota la societat coneix els nostres poetes i poetesses, ni hi trobem espais per compartir l’estima i admiració per la poesia en la nostra llengua. Aquest homenatge pretén, per tant, generar un espai de trobada i ajuntar aquelles persones que coneixen i admiren l’obra d’Estellés, amb aquelles altres que encara no el coneixen, o bé amb qui vol aprofundir en el plaer de la lectura d’aquest poeta. 

Asseguren que són conscients dels valors individualistes i poc integradors que imperen en la societat, i que amb aquesta acció volen prendre partida i aprofitar el respecte i admiració que senten per la persona i l’obra d’Estellés per tal de proposar un homenatge que permeta la democratització cultural, on tothom hi tinga cabuda, on la col·laboració de cada persona que hi participe siga clau per dotar de sentit el conjunt. Expliquen que aquesta manera de treballar els ha permés aconseguir amb la unió de sinergies entre diverses persones i entitats implicar en aquest projecte més d’un centenar de persones

Aquest Homentage consta de tres parts que formen un tot. D’una banda tindrà lloc una exposició que s’inaugurarà el divendres 4 de maig a les 20h al Centre Cívic del Llombo i que podrà visitar-se fins el dissabte 19 de maig. Artistes de diverses procedències artístiques i geogràfiques compartiran i oferiran les diverses visions que han general arran de la figura i obra d’Estellés. Els i les artistes de l’exposició són: ALMA TAURE, JOSEP FERRAGUT, XIMO URENYA, ROSA CONCA, XAVIER MOLLÀ, JOSEP ANTONI ALFONSO, RUBÉN MONTAVA, JOSE FERRE , JONÀS MARTÍNEZ, IRIA CABRERA, CARMEN BALBUENA, RAFAEL AMORÓS, FRANCESC MESSA, ESCOLETA MENUTS MENUDETS, SALVADOR MOLLÀ, ANA MARTÍNEZ. CHI, SALVADOR MOLLÀ, LUÍS BOTELLA, MARIA FUSET, SÍLVIA ORTOLÁ , MARIETA NAVARRO , PAZ AGUADO, CEIP ALFONSO INIESTA 3RA PRIMÀRIA, CEIP ALFONSO INIESTA3R B PRIMÀRIA , CEIP ALFONSO INIESTA 3R C PRIMÀRIA, TERESA CHÀFER i JONÀS MARTÍNEZ.

D’altra banda, dissabte 5 de maig tindrà lloc un recital a la Sala Gomis, des de les 6 de la vesprada una vintena d’obres d’Estellés inundaran la sala acompanyades de música, ball i passió per tal de retre homenatge al burjassoter. Cal destacar que hi ha moltes persones que hi participen amb obres pròpies inspirades en Estellés, moltes inèdites. Al recital podrem comptar amb la presència d’alguns membres de la família de Vicent Andrés Estellés. Hi partiparan: AULA DE COR DE L’ESCOLA DE L’AGRUPACIÓ MUSICAL D’ONTINYENT, ENCAR GALIANA, PEP ALFONSO – EL DESERT DE LES PARAULES, ALÉ DE LA FERA, PAULA GARCIA, RAQUEL REIG, JOSEP SANZ, DAVID MIRA, DAVID GIRONÉS, GRUP DE DANSES DEL CASAL.

M.CARMEN EXPÓSITO, SARA OLCINA, CLARA PLA , MARI PAZ SAINZ , DELFINA DAUDER , RUBEN BENEYTO , RAÚL BROTONS , IVAN VIDAL , RICARD SANCHIS, PEPE BAS, PILAR VALLS , RENTI VILA, MARU MICÓ, M. CARMEN CAMUÑAS, EL CORREDOR POLONÉS, JOSEP SANCHIS, GENT DEL DESERT , ALMA TAURE, ANDREU VALOR, RAIMON MORENO , PAU URENYA, CAMILO GONZÁLEZ, TOMI DE LOS SANTOS, RUBÉN SUÀREZ, TINNA PLA, AMICS I AMIGUES DE VICENT ANDRÉS ESTELLÉS i AMIGUETS I AMIGUETES DE VICENT ANDRÉS ESTELLÉS. 

I en últim lloc, dissabte 5 a la Fundació Salvador Mollà a les 21:30h tindrà lloc un sopar estellesià que donarà entrada a una sessió més informal i improvisada, >la Jam Estellesiana. 

La dèria de l’entitat per treballar en la democratització cultural va més enllà d’afavorir llocs de trobada on tothom hi té cabuda, i per això l’entrada a tots els actes és gratuïta. El preu del sopar és popular, 3 euros (picadeta) i 7 euros (entrepà i picadeta). Els tiquets es poden comprar a la seu del Casal Jaume I de la Vall d’Albaida (Carrer Jaume I el Conqueridor, 13) fins el dijous 3 de maig. 

Tota la informació de l’Homenatge actualitzada la podeu trobar al bloc www.homenatgeestelles.blogspot.com

 


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de