COMMEMOREM EL 25 D’ABRIL AMB EL DRET CIVIL VALENCIÀ COM A AVANTGUARDA



Tal com va escriure el jurista Enric Solà al llibre Recuperem els Furs (Ed 3i4, 2005): “El recobrament foral no és una meta, sinó un nou punt de partença. […] Serà una lluita legal, constitucional, popular i social. Requereix canvis en les lleis i en les constitucions”.

L’autogovern al País Valencià és incomplet sense la capacitat de legislar en l’àmbit del dret civil, i ja hem vist que quan les Corts han apostat per avançar en aquesta àrea, els tribunals espanyols n’han derogat la norma i s’han emparat en la limitació constitucional, que veta el desenvolupament legislatiu propi perquè fou derogat pel Decret de Nova Planta i mai no ha estat restituït.

Gràcies a la gran tasca desenvolupada per entitats com l’Associació de Juristes Valencians, s’aprovaren mocions i s’aconseguí un enorme suport institucional i del teixit associatiu en tot el País Valencià, a favor de la retirada dels recursos d’inconstitucionalitat que al seu dia s’interposaren contra els intents legislatius de les Corts Valencianes. Igualment, ha aconseguit comptar amb un enorme suport institucional i del teixit associatiu.

Tanmateix, el Congrés dels Diputats ha bloquejat novament la imprescindible modificació constitucional, que ens permetria poder regir-nos per la llei pròpia. Un dret civil que bega de la història i que s’actualitze i s’adapte als nostres dies.

Per això, Acció Cultural del País Valencià, us convida a adherir-vos a aquesta petició.


Etiquetes: ACPV Dret Civil Valencià

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de