“Remant a la deriva”, el documental del mes de setembre a Acció Documental +



El documental Remant a la deriva, Sarvnik Kaur, serà el documental del mes de setembre de 2023. Les projeccions s’emmarquen dins del cicle Acció Documental +, organitzat per ACPV i ACICOM.

Sinopsi

Dos pescadors de Bombai, Rakesh i Ganesh, s’enfronten a grans canvis en la seua professió i la seua vida. Mentre Rakesh segueix apostant per l’herència del Koli, un sistema ancestral de pesca que es regeix pel cicle lunar i les marees, Ganesh s’ha anat allunyant de la tradició i ha intentat incorporar la tecnologia en el seu vaixell pesquer. Rakesh no ha sortit de l’Índia i la forma de pesca tradicional li permet seguir mantenint la seua petita família. Ganesh, per la seua banda, s’ha format a Escòcia i té l’ambició de convertir-se en un gran home de negocis. Aquesta diferència ha anat erosionant l’amistat profunda, gairebé com germans, entre Rakesh i Ganesh que, tanmateix, assisteixen indefensos i vulnerables als canvis implacables del mar i el seu comportament a causa del canvi climàtic.

Sarvnik Kaur és una documentalista centrada a explicar històries que amaguen la tensió i el conflicte just sota la superfície d’allò “normal” i “mundà”.

El seu primer llargmetratge documental, A Ballad of Maladies, explora la tradició de la resistència política al Caixmir a través de l’obra d’aquells poetes, músics i artistes que han convertit el seu art en armes de resistència durant els períodes d’intensa repressió i violència estatal a la regió. Es va prohibir la seua emissió a la xarxa de televisió nacional, però va guanyar el 64é premi nacional de cinema de l’Índia a la millor Òpera Prima el 2017, la millor pel·lícula a l’11a biennal d’Àsia del Sud i el millor documental a la 10a edició de l’IDSFF Kerala.

Ha passat tres anys amb els Kolis de Bombai desenvolupant el seu nou documental Against the Tide, pel qual ha rebut diverses subvencions de Sundance Film Fund, Catapult Film Fund, IDFA Bertha, San Francisco Film Fund, AlterCine Foundation, HotDocs Crosscurrents International. També ha participat del Hot Docs Accelerator Lab, IDFA Academy i Chicken & Egg Eggcelerator Labs.


PROGRAMACIÓ SETEMBRE

VALÈNCIA

Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12, València.
Dia: 13
Hora: 18.00 h
Aforament limitat, inscripció prèvia; web.


LLÍRIA

Casal de Llíria. Avinguda dels Furs, 17, Llíria.

Dia: 15
Hora: 19.00 h


ONTINYENT

Cine Club Utiye. Centre Comercial el Teler. Carrer Pintor Segrelles 1, Ontinyent.
Dia: 16
Hora: 20.00 h
Aforament limitat, Preu entrada: 3 €


CASTELLÓ DE LA PLANA

Sala Aula Magna Joan Francesc Mira (HA1012CC) de la Facultat de Ciències Humanes i Socials.

Dia: 19
Hora: 19.00 h.


LA VALL D’UIXÓ

Saló de la biblioteca municipal. Plaça del Mercat, 2.
Dia: 21
Hora: 18.00 h


PEDREGUER

Casal Cultural Jaume I Pedreguer. Carrer València, 12,Pedreguer, Alacant.
Dia: 28
Hora: 19.30 h
Aforament limitat, inscripció prèvia; casal@casalpedreguer.cat



Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de