Crònica: Aplec de la Pedra de Basset a Otos



El passat dijous dia 25, la plaça del Llaurador de la localitat d’Otos va ser testimoni de la commemoració comarcal de la Diada del 25 d’abril, un esdeveniment organitzat conjuntament per Acció Cultural del País Valencià – Vall d’Albaida i l’Ajuntament d’Otos. La jornada va estar centrada entorn del monument solar, que simbolitza la Derrota d’Almansa i que va servir com a punt focal per a la celebració.

L’acte va començar a les 19 hores amb una cercavila que va conduir als assistents cap al Palau de Sant Josep, on està ubicat el monument. Encapçalant la comitiva, l’alcaldessa d’Otos, Inés Alfonso, va tenir l’honor de llegir el manifest, recordant la importància històrica de la data i destacant els valors de resistència i dignitat que representa.

Per concloure l’esdeveniment, es van realitzar danses populars obertes a tota la comunitat, amb la participació de grups de dansa de diverses localitats com Benigànim, Quatretonda i Ontinyent, acompanyats pel grup de dolçainers i percussió el Raval d’Ontinyent. A més, la Muixeranga de la Vall d’Albaida va oferir una demostració de les seues formacions de torres humanes, destacant la tradició i la cultura de la comarca.

En conjunt, la jornada va ser una oportunitat per a la reflexió i la commemoració, recordant la importància de preservar la memòria històrica.


Etiquetes: ACPV Aplec Vall d'Albaida

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de