El Recercat arriba al País Valencià en la seua tercera edició



El Recercat, la Jornada de Cultura i Recerca Local dels Territoris de Parla Catalana, celebrarà la seua tercera edició al País Valencià. Després de l’edició de Sabadell al maig, aquests dies 7 i 8 de juny de 2024, la ciutat de Gandia, serà l’amfitriona d’aquesta trobada.

Organitzat per l’Institut Ramon Muntaner (IRMU), la Federació d’Instituts d’Estudis del País Valencià (FedinesPV), el Centre d’Estudis i Investigacions Comarcals Alfons el Vell (CEIC Alfons el Vell) i l’Ajuntament de Gandia, amb la col·laboració del Museu Arqueològic de Gandia (MAGa), el Recercat manté el seu doble objectiu: ser un punt de trobada per a les entitats de recerca local i comarcal i servir d’aparador per a les activitats culturals del territori.

Aquest cap de setmana, 7 i 8 de juny, el Museu Arqueològic de Gandia i el «Foment AIC» acolliran diverses activitats, incloent-hi exposicions, debats, presentacions i conferències. Aquestes jornades seran una oportunitat per convertir-se en el centre de referència de la cultura local i comarcal al País Valencià.

Entre les activitats programades, destaca la presentació de l’audiovisual «L’espai comú. El cooperativisme de treball associat a l’Olleria», seguida d’un debat sobre experiències similars d’autoorganització obrera. També es presentaran estudis i publicacions dels centres d’estudis locals i comarcals i de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, i es realitzarà una taula rodona sobre «La lluita per la Memòria Democràtica: continuar avançant malgrat l’auge de l’extrema dreta. L’experiència des dels àmbits local i comarcal».

Per obtenir més informació i consultar el programa complet:

MÉS INFORMACIÓ ACÍ

Totes les activitats són obertes al públic i gratuïtes.

Us animem a participar en aquesta tercera edició del Recercat al País Valencià!


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de