ACPV celebra amb èxit la 2a «Travessa per la llengua» organitzada per -NOS!



El passat dissabte, 6 de juliol, la confluència d’entitats -NOS Llengua i país va organitzar la segona edició de la «Travessa per la llengua». Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va participar activament en aquest esdeveniment que es va dur a terme entre les Cases d’Alcanar (el Montsià) i Vinaròs (el Maestrat). L’objectiu d’aquesta travessa va ser subratllar que «el Sénia ni és frontera» i enfortir els llaços culturals i lingüístics del País Valencià. Per part d’ACPV anaren diversos membres entre les que es trobava la secretària Anna Gascón.

La ruta llarga, de 11,89 quilòmetres amb un desnivell positiu de 53 metres i un desnivell negatiu de 51 metres, va començar a les 18 hores des de les Cases d’Alcanar. Paral·lelament, la ruta curta, de 6 quilòmetres amb un desnivell positiu de 18 metres i un desnivell negatiu de 21 metres, va partir a les 20 hores des de la cala Llanetes.

La jornada va concloure a les 22 hores amb un sopar de pa-i-porta a la platja del Fortí, seguit del concert «Francesc Anyó diu Estellés». Aquesta activitat cultural va posar el colofó a una jornada reivindicativa i de germanor.

Les Travesses per la llengua estan organitzades en quatre columnes que recorreran les comarques del País Valencià, acabant finalment a la ciutat de València. Cada estació de l’any es farà una travessa que passarà per diferents poblacions, amb l’objectiu de portar la força de la llengua a cada comarca del territori valencià. L’Associació Cívica El Camí al País Valencià, membre de -NOS!, va proporcionar informació detallada i va gestionar les inscripcions per a tots aquells interessats a participar-hi.


Etiquetes: Nos

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de