Resum de l’Assemblea General Ordinària d’ACPV


Acció Cultural del País Valencià Resum de l'Assemblea General Ordinària 2024_ACPV

El passat 8 de juny va tenir lloc l’Assemblea General Ordinària d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV) a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània, amb una notable assistència de socis i simpatitzants de l’entitat.

Rendiment de comptes i projectes futurs

L’assemblea va servir per a retre comptes de les activitats executades durant l’any anterior i per presentar els projectes futurs en un context polític i econòmic complex. La Junta va realitzar un total de 22 reunions el 2023 que van estar centrades en la definició i concreció del poder estratègic aprovat en l’Assemblea de l’any anterior. A més, es va destacar la importància de revisar i crear convenis per a la jerarquització i distribució temporal de les activitats.

Accions territorials i mobilització social

La Junta va acordar reforçar la presència territorial, explicant les activitats i donant resposta a la nova situació política i econòmica. Es va posar en marxa una dinàmica de reforçament de l’entitat amb la mobilització de la societat valenciana, la coordinació amb sindicats, partits i altres entitats, així com l’articulació d’un discurs conjunt.

Activitats i creixement

Durant l’any, l’ACPV ha organitzat més de 700 activitats, amb una mitjana de quasi 3 activitats diàries, tant en el Centre Octubre com arreu del territori. Destaquen les exposicions, projeccions de cinema en català, publicacions sobre ciència i les matinals amb centres escolars. A més, s’han fet diverses iniciatives com cursos de l’Escola d’Animació, que han duplicat la seua oferta, i un programa de pòdcasts gestionat per joves, que va culminar amb la primera gala del pòdcast en valencià.

Subvencions i pressupost

La Junta va informar sobre la reducció dràstica de les subvencions rebudes de la Generalitat Valenciana. Així i tot, s’ha aconseguit reduir el deute i s’ha passat d’1.000.000 euros el 2021 a 400.000 euros el 2023. Per això, el pressupost del 2024 s’ha ajustat per garantir l’equilibri entre ingressos i despeses.

Agraïments i reconeixements

Durant l’assemblea, es van fer diversos agraïments, especialment a Toni Gisbert, que deixa el càrrec després de 12 anys com a secretari, i a Tomàs Llopis, destacant la seua contribució personal i acadèmica a l’entitat.

ACPV continua compromesa amb la promoció i defensa de la cultura i la llengua, i fa una crida a la participació i suport de tota la societat per enfortir la base social i continuar amb les seues campanyes i projectes.


Etiquetes: ACPV Assemblea Junta Directiva

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de