Crònica de la clausura de l’exposició “Rituals de festa i foc” a la Fundació Casal Jaume I Safor-Valldigna


Exposició Rituals de Festa i Foc Gandia

El dia 15 de juliol va concloure l’exposició “Rituals de festa i foc” a la Fundació Casal Jaume I Safor-Valldigna, una mostra que ha estat oberta al públic durant l’últim mes. Aquesta exposició ha comptat amb la col·laboració del Museu Valencià d’Etnologia, que ha cedit les fotografies de David Cantillo Orozco. Les imatges de l’artista han permés als visitants explorar la relació entre el foc i les festes valencianes. Han oferit una perspectiva visual i etnològica sobre com aquest element ha esdevingut una part integral de les celebracions populars.

Les fotografies han capturat la màgia i la intensitat del foc en diverses manifestacions festives i han demostrat com les flames no només il·luminen els carrers i les places, sinó que també simbolitzen tradicions ancestrals que continuen vives en la cultura valenciana. Des de les falles fins als correfocs, les imatges han reflectit la diversitat i la riquesa dels rituals que envolten el foc, ressaltant la seua capacitat per unir comunitats i per preservar la identitat cultural.

L’exposició ha estat ben rebuda pel públic, que ha destacat la qualitat artística de les fotografies i la seua capacitat per transmetre l’essència de les festes. Així mateix, ha servit com a recordatori de la importància de conservar i promoure el patrimoni cultural valencià.


Etiquetes: ACPV La Safor ACPV Safor-Valldigna

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de