DIA EUROPEU DE LES LLENGÜES  – LA LLENGUA NO ES TOCA 



En el Dia Europeu de les Llengües, Acció Cultural de País Valencià volem manifestar el nostre rebuig a la política lingüística que està desenvolupant el Govern valencià. 

Una política que va en contra de les directius europees de protecció de les llengües minoritzades i que busca la reducció de la presència social del valencià i la seua desaparició. 

Exemples d’això són la no exigència de cap requisit lingüístic al funcionariat i, especialment, l’aprovació de la llei Rovira, una llei que no compleix el mandat constitucional i estatutari pel qual totes les ciutadanes i ciutadans, en finalitzar els estudis obligatoris, han de conéixer i poder usar el valencià i el castellà en igualtat de condicions. 

Una llei que parla de llibertat però que només afavoreix la tria a les famílies que neguen als seus fills i filles el dret d’aprendre valencià.  

I, en aquesta celebració del Dia Europeu de les Llengües, la Conselleria d’Educació ha convocat una jornada en què s’intenta maquillar davant de representants del Parlament Europeu la política lingüística del Govern valencià. L’acte es realitzarà al Conservatori Professional de Música de València. 

És per això que Acció Cultural del País Valencià convoca el mateix dia 26 de setembre una concentració a les 11 del matí en la plaça de Viriat, cantonada amb el carrer dels Teixidors, per a manifestar el nostre rebuig a la política lingüística del Govern valencià. 

Animem a sumar-se a la concentració totes les organitzacions i persones que compartisquen aquest rebuig. 

Volem dir de nou ben fort: 

NO A LA LLEI ROVIRA 

VOLEM VIURE I ESTUDIAR EN VALENCIÀ 

LA LLENGUA NO ES TOCA 


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de