Anna Oliver, presidenta d’ACPV: «La llengua oficial, que és el valencià, no ha d’estar només protegida, sinó, a més, impulsada»



L’entitat valora positivament el recurs d’inconstitucionalitat presentat per Compromís a la Llei Rovira, però demana la suspensió de la norma

En el marc del Dia Europeu de les Llengües, Anna Oliver Borràs, presidenta d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), ha fet unes declaracions contundents. Amb una clara reivindicació de la protecció del valencià, Oliver ha subratllat que el missatge que uneix a les diverses entitats és inequívoc: “La llengua no es toca”.

En la seua intervenció, Oliver ha expressat la seua preocupació per les polítiques lingüístiques actuals del Govern valencià, afirmant que aquestes no només posen en perill l’ús del valencià, sinó que “són minoritzades des de les institucions i des dels poders públics”. En aquest sentit, ha dirigit un missatge directe al govern: “La llengua oficial, que és el valencià, ha d’estar no només protegida, sinó impulsada, perquè és una llengua minoritzada.”

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”ca” dir=”ltr”>🇪🇺 En el dia Europeu de les Llengües diguem que <a href=”https://twitter.com/hashtag/LaLlenguaNoEsToca?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#LaLlenguaNoEsToca</a>.<br><br>Sí al valencià!<br><br>Sí a la nostra cultura!<a href=”https://twitter.com/hashtag/NoalaLleiRovira?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#NoalaLleiRovira</a> <a href=”https://t.co/CFhpuJjlsU”>pic.twitter.com/CFhpuJjlsU</a></p>&mdash; Acció Cultural del País Valencià (@AccioCulturalPV) <a href=”https://twitter.com/AccioCulturalPV/status/1839248861656691042?ref_src=twsrc%5Etfw”>September 26, 2024</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

La presidenta d’ACPV ha assenyalat que l’actual govern, liderat pel president Mazón, està promovent una llei que considera perjudicial: “El que no pot ser és que en el Dia Europeu de les Llengües s’estiga fent un acte en el Conservatori parlant de les accions positives a favor de la llengua quan tenim un govern que l’única llei que ha promulgat va en contra del valencià”.

Oliver ha destacat la importància de la unitat entre les entitats que treballen per la defensa del valencià, afirmant: “L’important de la força de la gent és treballar units i treballar per un objectiu comú”. Ha subratllat que la seua lluita no és contra el govern, sinó “a favor de la llengua”, i ha instat a la societat a fer sentir la seua veu.

La concentració ha estat un èxit, amb desenes de participants que han cridat a la unió per defensar els drets lingüístics enfront de la seu de l’Institut Valencià de Cultura en la plaça Viriat de València. Al final, Oliver ha celebrat la iniciativa de Compromís de presentar un recurs d’inconstitucionalitat contra la llei Rovira, un pas que considera vital per a la protecció del valencià i ha instat al president del govern a no limitar-se a una comissió bilateral que considera “absolutament insuficient”.

En un clima de reivindicació i determinació, Acció Cultural del País Valencià ha deixat clar que la lluita per la llengua continua, reafirmant amb força: “NO A LA LLEI ROVIRA. VOLEM VIURE I ESTUDIAR EN VALENCIÀ. LA LLENGUA NO ES TOCA.”


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de