E besam la terra… (Aventures per la ciutat de València)



Dissabte 28 de setembre. Preu: 12 euros

LA VALÈNCIA DE JAUME I

Després de poques batalles i moltes maniobres, un rei vingut del nord, “el més bell home del món”, va anunciar la gran novetat: “Fem-vos saber que nostra és València!”. Una persistent il·lusió, un vell somni, s’acomplia: posseir “la millor terra e la més bella del món”. Balánsiya, en la ment del Conqueridor, estava destinada a ser la capital d’un nou Estat europeu. Era el 28 de setembre de 1238. Pleé de goig el nostre arquebisbe primat de Tarragona beneí el naixement d’una nació: “Açò és obra de Déu!”. En senyal de rendició “enviam dir que metessen nostra senyera en la torre que ara és del Temple”. El propi Jaume I acudí, emocionat, a la vora del riu a contemplar com desplegaven l’oriflama del Penó de la Conquesta, la seua reial senyera: “e quan vérem nostra senyera damunt la torre, descavalcàrem del cavall, e endreçantnos vers orient, ploràrem de nostres ulls e besàrem la terra”. A. LL.

Reserves i inscripcions operades des de: www.esplaiviatges.com – Cal donar-se d’alta com a usuari (es recomana utilitzar el navegador “Internet explorer”)

ITINERARI

A les 10 hores del mati ens concentrarem a la porta del Museu de Belles Arts per a tocar el lloc sagrat on Jaume I besà la terra valenciana. Des d’ací caminarem al lloc on onejà per primera volta la nostra Senyera. Recorrerem l’itinerari de la solemne entrada a València de Jaume I el 9 d’octubre de 1238 per a consagrar com a catedral la mesquita major. Descobrirem els fonaments on s’assenten les nostres arrels.

Ens acompanyarà Alfons Llorenç, periodista i escriptor.
Inscripcions a partir del 20 de setembre 2013. Preu: 12 euros.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de