Èxit de participació en els Sopars Estellés a Ibi, Borriana, Pego, Albal i Bunyol.



El divendres 18 d’octubre, diversos municipis valencians es van unir a la celebració del centenari de Vicent Andrés Estellés amb actes molt especials, marcats per la lectura de poemes, sopars populars i actuacions musicals.

A Ibi

A l’Ateneu Popular La Gavarnera, a les 19.30 h, va tindre lloc la primera Festa Estellés. La jornada va començar amb un micròfon obert on el públic assistent va poder recitar els seus poemes favorits del poeta de Burjassot, creant un ambient càlid i participatiu. A continuació, es va poder gaudir de l’actuació de la cantautora Esther Quiles, que va oferir una vetllada íntima i musical. La nit va culminar amb un sopar popular, on els veïns i visitants van compartir entrepans i picadetes en una trobada amena i festiva.

A Pego

La plaça del Mercat es va omplir de versos i música en la XI Festa Estellés, organitzada per l’Associació Cultural Atzaïla. La celebració va començar a les 20.00 h amb una lectura participativa de poemes d’Estellés, acompanyada per la guitarra del mestre Joaquín Boscà, que va posar un toc musical a les recitacions. A les 21.00 h, va tindre lloc un sopar literari, on cada assistent va portar el seu menjar i beguda. Per tancar la nit, l’actuació musical de Jaume Ginestar amb el concert “Acords musicals de tardor: 100 d’Estellés” va posar el colofó a una jornada plena de cultura.

A Borriana

La ciutat va celebrar el Sopar Estellés a l’espai Entrefogons, a les 20.30 h. El micro obert va permetre a tots els participants recitar poemes d’Estellés i compartir la seua passió per la poesia. La cantautora Àgueda Segrelles va ser l’encarregada d’amenitzar la nit amb la seua actuació, posant música a una nit carregada d’emocions. A més, el sopar va incloure opcions veganes, fent de l’esdeveniment un espai inclusiu i respectuós amb tots els gustos.

A Albal

La localitat d’Albal va celebrar el seu Sopar Estellés al CEIP Sant Blai a les 21.00 h amb un sopar de cabasset. Després, el micròfon obert va permetre la lectura de poemes del poeta valencià a les 22.00 h, on els assistents van compartir les seues recitacions favorites. A les 22.30 h, va tindre lloc l’actuació musical de Tomàs de los Santos, qui va posar el punt final a una vetllada cultural amb un concert íntim que va ressonar entre els assistents.

A Bunyol

El dijous 24 d’octubre, la Biblioteca Municipal de Bunyol va acollir la projecció del documental «Estellés, poeta de meravelles», que va repassar la trajectòria del poeta de Burjassot. Després del documental, es va organitzar una taula redona amb el títol “Els lectors d’Estellés”, amb la participació de professorat del Departament de Valencià de l’IES La Foia de Bunyol. Aquest acte va posar en relleu la importància de l’obra d’Estellés i va servir com a espai de reflexió sobre l’impacte de la seua poesia en les noves generacions.

Tots aquests actes han servit per a commemorar la figura de Vicent Andrés Estellés, fent valdre la seua obra i la seua influència en la cultura valenciana, tot creant espais de trobada per a la lectura, la música i la participació popular en diferents localitats del territori.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de