Per la Granada de Federico García Lorca



Del 5 al 8 de desembre Preu: 280 euros.

“Tú, ciudad del ensueño y de la luna llena, que albergaste pasiones gigantescas de amor, hoy ya muerta, reposas sobre rojas colinas teniendo entre las yedras añosas de tus ruinas el acento doliente del dulce ruiseñor. ¿Qué se fue de tus muros para siempre, Granada?” F. García Lorca, “Granada, elegía humilde” La sensualitat i el to melancòlic de Granada va seduir a Washington Irving, a Gautier, a Alexandre Dumas, a Debussy, a Falla, a Albéniz… però pocs artistes varen viure la seua essència com García Lorca, qui va nàixer i va morir en esta terra, i qui va fer d’ella el fons i transfons de la seua obra. Visitant la ciutat i el seu entorn l’endinsàrem en l’univers lorquià en una mena d’ homenatge particular al poeta universal. E.C.

Reserves i inscripcions operades des de: www.esplaiviatges.com – Cal donar-se d’alta com a usuari o bé telefonar al 96 351 12 74

PROGRAMA

5 DESEMBRE: VALÈNCIA-GRANADA

Eixida a les 17.30 h. des de la vorera de l’Institut Lluís Vives al carrer Xàtiva de València. Sopar i arribada a l’hotel de Granada.

6 DESEMBRE: GRANADA

Després de desdejunar, passejarem la ciutat renaixentista, visitant la Catedral construïda sobre la mesquita major, i altres monuments, edificats en temps de Carles V, seguint el rastre de García Lorca, tant en la seua joventut com en els dies de la seua passió i mort, així com les petges del compositor gadità Manuel de Falla, amic de Lorca. Dinarem pel barri de l’Albaicín -record de l’esplendor nazarí- gaudint de les vistes a l’Alhambra. De vesprada, ens endinsarem per les coves gitanes del Sacromonte, evocant la passió de Lorca per el “cante jondo” com a expressió de l’amor del poeta pels marginats. Soparem a alguna de les tabernes de la zona.

7 DESEMBRE: FUENTEVAQUEROSVALDERRUBIO-HUERTA DE SAN VICENTE

Eixirem de la ciutat per visitar el llocs tan lorquians de Fuentevaqueros, Valderrubio i la Huerta de San Vicente, on descobrirem anècdotes i objectes vinculats a la vida de Lorca. Dinarem per la zona plats típics de la Vega de Granada. Per la vesprada, visita opcional al conjunt monumental de l’Alhambra. Sopar lliure per la ciutat de Granada, famosa per la qualitat i originalitat de les seues tapes.

8 DESEMBRE: GRANADA-GUADIX-VALÈNCIA

De matí, passeig pel barri de l’Alcaicería, antic mercat musulmà. Eixida en direcció a Guadix, ciutat entre l’esplendor renaixentista i les cases-cova. Dinar i retorn cap a València.

Ens acompayarà Elena Cortell, llicenciada en Història de l’Art.
Inscripcions: 5 novembre.
Inclou: recorregut en bus, hotel **** a Granada, 1 allotjamet i desdejuni i dues mitjes pensions.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de