“L’Infern del Tren dels Anglesos”



Dissabte 14 de desembre. Preu: 20 euros sense dinar, supl. dinar 17 euros.

El Tren dels Anglesos és una antiga línea ferroviaria que conectava Alcoi amb el Grau de Gandia per embarcar el tèxtil produït a Alcoi cap a la Gran Bretanya i desembarcar matèria prima cap a Alcoi. Aquest tren seguia el canó del riu Serpis per travessar les muntanyes entre L’Orxa (El Comtat) i Vilallonga (La Safor) amb nombrosos túnels. Aquest canó sinuós i estret entre grans parets calcàries per on discorre el Serpis és conegut como l’Estret de l’Infern.

Reserves i inscripcions operades des de: www.esplaiviatges.com – Cal donar-se d’alta com a usuari o bé telefonar al 96 351 12 74

PROGRAMA

Eixirem des de l’Institut Lluís Vives de València a les 8 cap L’Orxa des d’on començarem un itinerari tranquil seguint la Via Verda dels Anglessos en un recorregut de transició entre els secans de muntanya del Comtat fins a la plana litoral valenciana. Acompanyarem al riu d’Alcoi o Serpis en el seu descens cap a Gandia, gaudint de paisatges abruptes i vegetació de ribera, i passarem als peus de l’impressionant Circ de la Safor. A més a més anirem descobrint assuts, “fàbriques de llum”, fonts i restes de l’antiga via fins arribar a Vilallonga. Dinarem a un restaurant de la zona i farem una passejadeta pel poble abans de retornar cap a València.

Dificultat: Fàcil. Ens acompayarà Jordi Cortina (Geògraf i tècnic mediambiental).
Inscripcions: 29 d’abril 2013.
Inclou: bus + guia. Preu: 20 euros sense dinar, supl. dinar 17 euros.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de