Acció Cultural exigeix a les institucions que respecten els Drets Lingüístics dels valencians



ACPV participa en la creació de la Plataforma pels Drets Lingüístics

Acció Cultural constata l’augment de casos de discriminació lingüística, això és, de ciutadans que pateixen algun tipus de discriminació o maltracte per parlar la llengua dels valencians. Casos que signifiquen un incompliment de la llei, ja que el valencià és llengua cooficial al País Valencià i, per tant, tots els ciutadans tenen el dret d’usar-lo i de veure respectat aquest ús. 

La causa d’aquesta discriminació és, d’una banda, la manca de respecte per la llei i per les persones per part de qui discrimina i, d’una altra, la complicitat si més no per passiva per part de les institucions –autonòmiques i estatals- per no fer front a aquesta greu situació i garantir (com és el seu deure) la igualtat de tots els ciutadans i el compliment de la llei. I més encara quan una part important dels responsables dels casos de discriminació són representants públics, bé membres de les Forces de Seguretat de l’Estat, bé funcionaris en una plaça d’atenció al públic: tant els uns com els altres haurien de ser capaços d’atendre en les dues llengües oficials del País Valencià, perquè és de llei i perquè és de justícia. 

És per això, amb l’objectiu de complir la funció que haurien de complir les institucions, que entitats, sindicats i partits ens hem aplegat en la Plataforma pels Drets Lingüístics per a oferir als valencians i valencianes el suport jurídic i social que no reben per part ni del Govern valencià ni de la Delegació del Govern espanyol. 

En aquest sentit, Acció Cultural posa a disposició de tots els ciutadans la seua Oficina de Drets Lingüístics i el seu Servei Jurídic, amb una llarga experiència en la promoció de la llengua i la defensa dels drets dels seus parlants. Animem als ciutadans a denunciar qualsevol cas de discriminació, i a exigir a les institucions que respecten i facen respectar els drets lingüístics dels valencians. 

Formen la Plataforma pels Drets Lingüístics al País Valencià les entitats ACPV, ACV Tirant, Escola Valenciana, Castelló per la Llengua, Ca Revolta, Confederació Gonçal Anaya i Societat Coral El Micalet; els sindicats A Contracorrent, BEA, CCOOPV, Intersindical Valenciana, SEPC i UGTPV; i els partits polítics PSPV-PSOE, EUPV, Compromís, ERPV, Els Verds del País Valencià i PSAN.

Manifest i protocol pels drets lingüístics al País Valencià – PDF

Notícies relacionades: AraEl PaísEuropa PressLa Veu PVLevante-emvVilaweb20 minutos

 


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de