Acció Cultural participa en la processo i la manifestació del 9 d’Octubre



L’Ajuntament convida la nostra entitat a la processó cívica

ACPV demana una campanya de conscienciació i mobilització per un nou finançament, la recuperació d’una ràdio i televisió valencianes i de les emissions de TV3, i la derogació de la llei de senyes d’identitat

Aquest matí, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha participat en la processó cívica, en resposta a la invitació formal de l’Ajuntament de València i del seu alcalde, Joan Ribó. Un fet que expressa la normalitat democràtica que el canvi polític està introduint, trencant amb la pràctica de la censura, la discriminació i la persecució que els anteriors governs municipals exercien sobre la nostra entitat. 

Toni Gisbert i Tomàs Llopis, en representació de la Junta Directiva d’ACPV, han acompanyat els representants del consistori i del Govern en una acte més inclusiu, més democràtic i més obert al conjunt dels valencians, i han felicitat l’alcalde pels canvis introduits en la festa cívica. 

Posteriorment, per la vesprada, Acció Cultural ha estat també en la manifestació que ha recorregut el centre de la ciutat de València, que ha estat un èxit de participació, i s’ha desenvolupat en un ambient festiu i de normalitat, aplegant milers de valencians. 

D’aquesta manera, ACPV ha viscut aquest 9 d’Octubre amb l’esperança i la il·lusió del moment que estem vivint els valencians, i també amb el necessari esperit reivindicatiu, perquè el canvi social ha possibilitat un canvi polític, però aquest no és una finalitat per ell mateix, sinó que ha de ser un instrument per a construir un nou País Valencià, més democràtic, més igualitari i més respectuós amb la llengua i la cultura. I això significa impulsar un programa d’actuacions en tots els àmbits, respectuós i des del diàleg, i alhora decidit. 

En aquest sentit, el secretari de l’entitat, Toni Gisbert, ha afirmat, en declaracions a la premsa durant la manifestació, que cal prendre mesures que compten amb un ample suport social i que ha estat demandes de la societat valenciana compartides abans i després del canvi polític, concretament:

– Impulsar una campanya de consciencia i mobilització ciutadana per un finançament més just. La nostra entitat ha estat una de les primeres veus que va començar a plantejar aquesta reivindicació ja fa molts anys, i ara és el moment de generar consensos entorn d’aquest tema més enllà dels agents institucionals.

– Recuperar els mitjans de comunicació en llengua pròpia (una ràdio i televisió valencianes, i les emissions de TV3 i Catalunya Ràdio).

– Derogar l’anomenada llei de senyes d’identitat, com ja ha fet el Govern balear amb una llei semblant igualment motivada per un esperit censor i antidemocràtic.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de