ACPV participa en la campanya ‘Per un Futur sense Límits: Països Catalans’ de la CAL



ACPV participa en la campanya ‘Per un Futur sense Límits: Països Catalans’ de la CAL

 

 

07?|nya de la CAL, segons la pròpia organització, és resumeix en quatre eixos:

  • Llengua i Nació “En aquest punt s’argumentaran qüestions com la unitat de la llengua catalana; l’oficialitat única del català als Països Catalans i l’oficialitat a Europa; presa de consciència del pes dels hàbits lingüístics personals en l’ús social d’una llengua, insistint en utilitzar sempre el català en tota situació. També, el reconeixement de la nació catalana que és aquella que va de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó”.
  • Sobirania nacional “En aquest punt es tractaran aspectes com el reconeixement del marc territorial dels Països Catalans; l’autocentrament i l’exercici del dret a l’autodeterminació.
  • Economia i Benestar social “És a dir, com posar fre a l’espoli fiscal; afavorir els intercanvis econòmics en el sí dels Països Catalans i apostar per polítiques socials transformadores”.
  • Un model internacional.”S’argumentarà el reconeixement internacional del dret a l’autodeterminació i la possibilitat de canviar les estructures d’un estat aliè”.
    La campanya preveu actes descentralitzats arreu dels Països Catalans “a fi de fer reflexionar sobre la situació en què queda la nostra llengua i la nostra nació, amb la qual ens identifiquem i té tot el dret a ser reconeguda com a col·lectiu, és a dir, el conjunt d’habitants dels Països Catalans”.
    Al País Valencià, per ara, s’han celebrat dos:
  • A Sueca (24 de març) amb Alfons Esteve, del Servei de Política Lingüística de la Universitat de València i membre del Consell Consultiu d’ACPV, i el director del diari Avui, Vicent Sanchis, i el membre del Secretariat Nacional de la CAL, David Vila.
  • I a Vinaròs (25 de març) amb el portaveu de la Plataforma en Defensa de l’Ebre, Manolo Tomàs i Caubet, l’advocada Mercè Teodoro (responsable del Gabinet Jurídic d’ACPV ) i el membre del Secretariat Nacional de la CAL, Ferran López.
    Cal dir, a més, que l’acte central de la campanya tindrà lloc el proper 8 d’abril a Barcelona.

  • Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

    Ajuda’ns a tindre més força.

    Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

    Amb el suport de