Constituïts formalment els Joves d’ACPV



Constituïts formalment els Joves d’ACPV

 

 

Després d’una breu pausa, va arribar el torn d’Alfons Lloreç, periodista i gran coneixedor de la història i les costums valencianes, que va narrar, de manera senzilla i clara, la Batalla d’Almansa ocorreguda fa ara 300 anys.
En acabar l’explicació de la nostra història es va fer un taller lingüístic a càrrec de Gemma Sanginés, coautora junt amb Ferran Suay del programa de formació: Taller d’Espai Lingüístic Personal (TELP). Aquest taller va contribuir a entendre el fenòmen de la submissió lingüística. “Els catalanoparlants sabem que podem expressar-nos en la nostra llengua, i tanmateix, això sol comportar conseqüències negatives. Si parlar català aboca al conflicte, les persones tendiran a deixar de fer-ho. D’altra banda, expressar-se en castellà, que és la conducta alternativa, queda negativament reforçada perquè no comporta cap mena de càstig. Per tant, cal fer un reforçament positiu, ja que parlar en català també pot comportar certes recompenses” tal com ens va explicar Gemma.
A la vesprada va continuar la jornada amb Mercé Teodoro, advocada d’ACPV, que va explicar què fer a les diferents situacions a les que ens podem trobar per conflictes lingüístics. I per acabar la jornada, els joves van gaudir d’un concert del duet valencià Ovidi Twins, que van tocar gairebé tot el seu repertori, des de la clàssica napolitana de cantautor -representada pel tema que obri el disc i li dóna nom, A Kabotaes- passant pel reggae de La Carxofa o De Safari , per l’havanera-pop d’ Els Borrellons’ , el rebètic Lo-Fi d’ Els carrers de Torrefiel , el tango havanerat de “Temps Mort”, la cançó recitada, o més bé dialogada, d'”Arròs en Fesols i Naps” , en una particular revisitació d’Ovidi, o -tornant a Jamaica- la nadalenca dancehall de “Ja ve nadal”.
En definitiva, una gran jornada on es van acordar els projectes dels joves tant a la ciutat de València (Casal de Russafa i Universitat) com a la resta del país.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de