La prestigiosa biòloga Lynn Margulis tancà dissabte el curs 2006-2007 de la SVCS



La prestigiosa biòloga Lynn Margulis tancà dissabte el curs 2006-2007 de la SVCS

 

 

El passat 16 de juny vam tenir l’oportunitat de gaudir d’una xerrada a València de Lynn Margulis, professora del departament de Geociències de la Universitat de Massachusets i Doctora Honoris causa de la UV, una figura cabdal a nivell internacional en l’evolucionisme i gran comunicadora de la ciència.
Nascuda el 1938 a Boston i llicenciada a la Uiversitat de Chicago, màster a la Universitat de Wisconsin i doctora per la Universitat de Califòrnia, és membre de la National Academy of Sciences i de la Russian Academy of Natural Science. Una de les seues principals contribucions al coneixement dels processos que operen en l’evolució dels organismes fou la descripció de l’origen de les cèl.lules eucariotes.
El 1967 publica l’article “Origin of Mitosing Cells” al Journal of Theoretical Biology on explica la seua Teoria Endosimbiont: és a dir, que les cèl.lules actuals han evolucionat a partir d’uns ancestres on s’hi aplegaven bacteris en relació de simbiosi (les organel.les cel.lulars com els mitocondris i els cloroplasts provenen d’aquests bacteris).
Margulis contraposa el concepte de la Simbiogènesi front al de la mutació genètica proposada pels defensors de la Síntesi Neodarwinista per explicar l’origen de les espècies. La “síntesi moderna” tracta de maridar Mendel i Darwin, les mutacions aleatòries i la selecció natural. Margulis, però, considera que els canvis apareguts en els organismes pluricel.lulars són producte de l’incorporació simbiòtica de bacteris, de la mateixa manera com s’originà la cèl.lula eucariota.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de