Poblet va acollir la Trobada Nacional dels Casals Jaume I.Poblet va acollir la Trobada Nacional dels Casals Jaume I.

 

 

El 13 i 14 de gener vàrem fer a Poblet i Montblanc (Conca de Barberà) la primera Trobada Nacional de les Juntes Gestores dels Casals Jaume I. Es reuniren 256 representants dels Casals Jaume I del País Valencià, la Franja de Ponent i la Catalunya Nord.Al llarg del cap de setmana hi hagueren intenses sessions de treball amb ponències dels companys d’Acció Cultural del País Valencià i d’algunes Juntes Gestores de Casals que explicaren les seues experiències i projectes.Per ACPV intervingueren Toni Gisbert, Toni Martínez, Teresa Guillot i Toni Royo amb ponències sobre economia, agermanaments, projectes globals i d’altres i per les Juntes Gestores van prendre la paraula les dels Casals Jaume I de Gandia, Camp de Túria, Alacant, Ribera Baixa i la Malva-Rosa. També vàrem comptar amb la presència i els parlaments d’Eliseu Climent i Vicent Martínez-Sancho, respectivament secretari general i president d’ACPV, així com la de diferents alcaldes i regidors d’ajuntaments del Principat i del govern de la Generalitat de Catalunya que ens donaren la benvinguda.Així i a banda de conèixer de primera ma l’experiència i la gestió de diferents dels nostres Casals el programa va incloure la visita al Monestir de Poblet i la tomba del rei en Jaume, la xerrada “Patrimoni Culinari dels PPCC” i la performance “El cor menjat” del gastrònom i historiador Jaume Fàbrega i finalment en el dinar de cloenda diumenge a les Borges Blanques (Garrigues) els parlaments dels alcaldes de Montblanc i Les Borges, d’Eliseu Climent i de les Juntes Gestores dels imminents Casals Jaume I de Perpinyà (Rosselló) i de Fraga (Baix Cinca).


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de