Nota de Premsa “”Acció Cultural desemmascara el Govern””.Nota de Premsa “”Acció Cultural desemmascara el Govern””.

 

 

Davant les declaracions del portaveu de la Diputació de València, AccióCultural del País Valencià (ACPV) vol manifestar el següent:1.- Que aquestes declaracions posen en evidència el caràcter polític de laprohibició de l’espectacle teatral que s’havia de fer a la plaça de bous deValència en commemoració del 25 d’Abril el proper dia 5 de maig. En aquestsentit, les al·legacions tècniques inicials (que en cap cas no justificavenla negativa a llogar un espai d’ús públic) han deixat pas a la causa defons de la prohibició: les motivacions polítiques que determinen l’úspartidista d’un espai públic. Motivacions que el portaveu de la Diputacióprova d’amagar amb exabruptes i provocacions, a les quals Acció Cultural nopensa contestar.2.- Que el govern valencià ha tingut, per tant, una actitudantidemocràtica. És aquesta, per tant, una actitud que omple de vergonya laciutat, que haurà d’explicar-li al món com, a l’entrada del segle XXI, esprohibeix a València un espectacle de la més alta qualitat cultural, ambparticipants de la talla de Xarxa Teatre, Comediants, La Fura dels Baus,Xavier Mariscal, Carles Santos, Joel Joan, Rosanna Pastor, Carles Alberola,Carles Alfaro, Josep Lluís Sirera o Rodolf Sirera.3.- Que el comportament del govern del PP és antivalencià. Perquè nomésd’aquesta manera es pot qualificar la prohibició d’un “Homenatge aValència”. I no és estrany, per tant, que aquests mateixos governants, aforça de mostrar la seua cara més totalitària, estiguen aconseguintposar-se en contra cada vegada més sectors socials d’aquest país. Volemdestacar, en aquest sentit, l’enèrgica protesta de tots els partitsdemocràtics (PSPV, EUPV, BNV, Els Verds, ERPV…) davant la nova accióantivalenciana de l’actual govern del PP.4.- Que el govern valencià actua com a un autèntic bàrbar, en el sentitmés literal, d’enemic de la cultura i del país. Aquests governants són elsmateixos que persegueixen les Universitats, que neguen la cessió de Viversper a la Trobada d’Escola Valenciana, que programen la destrucció del’històric barri del Cabanyal-Canyamelar, que agredeixen constantment elterritori, que hipotequen la Generalitat.5.- Que l’actual govern s’està quedant cada vegada més sol en el seucomportament antidemocràtic i antivalencià. S’estan quedant a soles com jas’hi van quedar a les Illes Balears o a l’Aragó, llocs on el PP ha perdutel govern davant tot el bloc democràtic. I els pot passar que això elsacabe costant el govern de la Generalitat, a força de posar-se en contra detothom.6.- Que les majories absolutes passen, però el treball en defensa de lacultura queda. ACPV vol manifestar que la persecució a què la vol sotmetrel’actual govern de la Generalitat no aconseguirà que dimitesca del seucompromís en la defensa de la llengua, els valors culturals, democràtics ide progrés que caracteritzen el treball de l’entitat. Aguantàrem Franco iaguantarem els fills del franquisme.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de