Celebrada la sessió precongressual de Medi Ambient i Municipalisme.Celebrada la sessió precongressual de Medi Ambient i Municipalisme.

 

 

Dissabte 9 de juny es va celebrar a Mequinensa (Franja de Ponent) el precongrés de medi ambient i municipalisme dels Països Catalans amb la presència d’una delegació dels responsables de medi ambient dels partits polítics d’aquests territoris (EUPV, EUIB, IC-Els Verds, Els Verds IB, Els Verds PV, ERC, PSIB, PSC, PSPV, UM, CDC, UDC, Unitat Catalana, ERC i pel territori amfitrió el PAR, EU d’Aragó i PSOE d’Aragó).Juntament amb l’àmbit polític hi eren els representants del món acadèmic del medi ambient. La Secció d’Història Natural de l’Institut d’Estudis del Baix Cinca, la Institució Catalana d’Història Natural, la Societat d’Història Natural de les Balears i l’Institut d’Estudis Comarcals del Baix Vinalopó. Van ser-hi també els coordinadors de la Institució Cívica i de Pensament Joan Fuster, encapçalada per Eliseu Climent.L’Assemblea de Regidors de Catalunya Nord, Catalunya, Andorra, la Franja, les Illes i el País Valencià es va crear el 6 de maig de 2000 a la Universitat de València, en un acte històric que va comptar amb la presència de 659 regidors de cultura i medi ambient. A partir d’aqueixa data es va constituir formalment amb seu estable a la ciutat de València i ha desenvolupat enguany el Congrés de Joventut, el 10 de març a Tordera (amb el precongrés a Puigcerdà) i el Congrés de Cultura a Alcoi el 31 de març. Ara, a Mequinensa, una delegació de l’Àrea de Medi Ambient organitza el Congrés de Medi Ambient i Municipalisme que es farà el vinent gener a Mallorca.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de