ACPV dóna suport als col·legis públics de Gandia i acusa el Partit Popular de crear polèmiques permanents al voltant de la llenguaACPV dóna suport als col·legis públics de Gandia i acusa el Partit Popular de crear polèmiques permanents al voltant de la llengua

 

 

La decissió de sol·licitar la implantació únicament del Programa d’Ensenyament en Valencià en l’educació primària dels vuit col·legis públics de Gandia representa un pas imprescindible per a la normalització del valencià i la plena integració dels inmigrants en la societat saforenca. D’altra banda, la posició contrària feta pública pel Consell i la Federació d’Associacions d’Alumnes d’Ensenyament Mitjà (Faavem), en diversos mitjans de comunicació, sols pretén crear una polèmica gratuïta al voltant d’una decissió impecable des del punt de vista pedagògic i formatiuLes acusacions de racisme i discriminació proferides tant pel Partit Popular de Gandia com de la Faavem, a més de totalment infundades, representen un atac directe a l’ensenyament en valencià i la seua capacitat integradora en la societat. Els precendents demostren –des d’un punt vista pedagògic i de rendiment escolar- que és molt major la integració i la competència lingüística, tant en valencià com en espanyol, dels xiquets escolaritzats en la nostra llengua que aquells que ho fan al model majoritari en castellà. A més, a una societat on el valencià és la llengua majoritària tant en l’administració, en els mitjans de comunicació locals i comarcals com en l’ús social -el cas de la comarca de la Safor- privar els xiquets d’origen inmigrant d’aquesta eina comunicativa representa un entrebanc important per a la seua integració.Les declaracions del conseller d’educació, Manuel Tarancón, i del cap del Partit Popular a Gandia, Ferran Mut, són injurioses contra els professionals de l’ensenyament de la Safor, professionals –que cal recordar- s’han caracteritzat des de fa molts anys per la defensa de la nostra llengua i els valors democràtics i de progrés. Que acusen de racisme els que legislen ,precissament, amb gran severitat contra els inmigrants no deixa de resultar paradoxal i kafkià.Des d’ACPV volem donar el més ferm suport als ensenyants gandians i recordar que decissions com la presa per ells són determinants per a la supervivència de la nostra llengua i el compliment de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià. El PP ataca una vegada més la nostra llengua i el treball dels professionals de l’ensenyament públic. L’actitud contrària de la dreta espanyola davant la llengua dels valencians sols és pot qualificar ja de paranòica.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de