Caprabo utilitzarà finalment el català als seus establiments del País ValenciàCaprabo utilitzarà finalment el català als seus establiments del País Valencià

 

 

Una rerpesentació d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), acompanyada per membres de la Plataforma per la Llengua, es va reunir la passada setmana amb directius de l’empresa Caprabo, per parlar sobre l’ús del català als establiments que aquesta cadena comercial té oberts al País Valencià. Des d’ACPV els vam fer arribar el malestar existent entre molts valencians pel fet que aquesta cadena, que al Principat de Catalunya i les Illes Balears du a terme una política decidida de catalanització oral i escrita dels seus establiments, en començar a obrir establiments al País Valencià havia retolat fins ara exclusivament en castellà, ignorat a més en la seua publicitat i megafonia la llengua pròpia del país.Els dirigents de Caprabo ens van notificar que, efectivament, ells també havien rebut nombroses cartes i queixes des del País Valencià, per la qual cosa havien estudiat el tema i havien acordat que, en un plaç de dos mesos, introduirien també el català en tota la xarxa d’establiments arreu de les comarques valencianes, tan pel que fa a la retolació com a la publicitat i megafonia. Des d’ACPV s’ha fet pública la satisfacció per aquesta decisió, i espera que aquest canvi en la política lingüística d’una de les grans cadenes alimentàries servesca també com a exemple a altres cadenes, que igualment ignoren la llengua del país en les seues retolacions i un l’ús parlat i escrit.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de