ACPV se solidaritza amb el diari basc Euskaldunon Egunkaria i engega una companya de protesta pel seu tancamentACPV se solidaritza amb el diari basc Euskaldunon Egunkaria i engega una companya de protesta pel seu tancament

 

 

L’ordre de tancament d’un diari sense una condemna en ferm -i atenent a indicis no concloents- és un fet que atempta greument contra el dret a la llibertat d’expressió i als mateixos fonaments de l’estat democràtic de dret.El tancament del diari basc Euskaldunon Egunkaria ordenat per l’Audiència Nacional representa, per tant, un greu atemptat al sistema democràtic. D’altra banda, l’intent de relacionar la llengua basca amb la violència i el terrorisme respon a una estratègia de criminalització del nacionalisme basc i la llengua pròpia d’Euskadi orquestrada des del Partit Popular i els sectors més conservadors de la judicatura espanyola.Aquest fet ha provocat les crítiques i la condemna de la gran majoria de la societat i mitjans de comunicació dels Països Catalans, amb l’única excepció del Partit Popular (PP) i els seus sectors afins. Fins i tot, personalitats i organitzacions que han patit la violència d’ETA han mostrat el seu rebuig a la decissió de l’Audiència Nacional.A hores d’ara, davant la manca de justificació legal o jurídica per al tancament d’un mitjà de comunicació, ACPV ha decidit engegar una campanya de recollida de mostres de suport i solidaritat amb l’empresa editora i als treballadors del diari Euskaldunon Egunkaria. Amb aquesta fi anem a posar a disposició de la ciutadania un correu i una adreça postal per a que ens les facen arribar. Posteriorment les adreçarem als reponsables del diari clausurat com a mostra de la disconformitat de gran part dels valencians i valencianes amb aquesta mesura desproporcionda i antidemocràtica. Les notes de protesta les podeu fer arribar a info@acpv.net o a l’adreça de la seu d’ACPV: C/Moratín 15, 8a 46002 València


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de