ACPV critica la decisió de l’Autoritat Portuària de rebutjar l’ample europeu per a la nova connexió ferroviària al Port de ValènciaACPV critica la decisió de l’Autoritat Portuària de rebutjar l’ample europeu per a la nova connexió ferroviària al Port de València

 

 

Aquesta decisió, de confirmar-se, representarà un greu entrebanc a l’economia valenciana, eminentment exportadora. Els arguments de l’Autoritat Portuària -avalats pel Consell-, que qualifiquen de “no rendable” aquest ample de via, responen a una visió política centrípeta de l’estat, que entrebanca l’eixida natural a Europa i no homologa les infraestructures valencianes amb les de Catalunya –principal client dels productes valencians-.El Partit Popular, lluny de promoure les potencialitats econòmiques de l’Arc Mediterrani -format per economies fortament interdependents, entre elles la valenciana i la catalana-, està aplicant una política d’infraestructures centralista caracteritzada per projectes espectaculars, amb gran impacte mediambiental i dubtosa rendabilitat econòmica. Aquesta política d’infraestructures no respon ni a les necessitats de la nostra economia ni a una planificació econòmica que potencie les relacions amb els mercats tradicionals d’importació dels productes valencians. L’obsessió per un model centrípet de l’estat i la manca d’inversions en projectes prioritaris per a l’economia valenciana ha portat el govern popular a prendre decisions que, a mitjà i llarg termini, es demostraran poc rendables i dificultaran les exportacions i importacions valencianes. Decisions fonamentals, com ara l’ample europeu en la connexió ferroviària al port de València, l’AVE del corredor mediterrani i la gratuïtat de l’A7 no són prioritats per al Partit Popular perquè no passen per Madrid, tanmateix són fonamentals per als interessos econòmics del País Valencià –i dels Països Catalans-.Des d’ACPV volem denunciar aquesta estratègia política del PP que respon a una concepció de l’estat arcàica, distanciada del procés de construcció europea i, el que es més important, contrària als interessos econòmics i socials del nostre país.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de