Els anti-catalanistes destrueixen l’únic centre educatiu en català de la Franja de Ponent.Els anti-catalanistes destrueixen l’únic centre educatiu en català de la Franja de Ponent.

 

 

El cap de setmana del 8 i 9 de març van assaltar l’Aula de Natura de l’Aiguabarreig a Mequinensa. L’únic centre on es feien activitats educatives íntegrament en català a l’Aragó i, alhora, el més visitat d’aquesta comunitat.Els autors van destruir pràcticament tot el contingut d’aquest espai obert al públic. Exposicions, escultures, biblioteca, aquaris -on van abocar lleixiu i disolvent- i bases de dades i es van endur diferent material de precisió, unes 3000 diapositives i informació de camp dels darrers vint anys. Una pèrdua econòmica d’uns 60.000 euros a la que s’afegeix amb un cost ben superior la propietat intel•lectual que també fou furtada. La policia judicial està estudiant els fets i tot apunta a un grup de gent anti-catalanista de fora de Mequinensa.Al llarg d’aquestes dues setmanes han anat voluntaris per aïdar a salvar i recuperar tot allò que s’ha pogut, fins i tot la brigada municipal va trobar centenars de documents i diapositives escampades per la vora del riu.També s’estan fent donatius, des d’un ordinador a mobles usats, llibres o material de papereria així com aportacions econòmiques per a què l’Aula de Natura puga reeixir.Per al cap de setmana vinent s’ha organitzat l’ajuda popular amb la intenció que almenys es puga posar en funcionament el centre d’informació i la tasca altruïsta per la conservació del més important espai fluvial dels Països Catalans.Si voleu anar a donar un cop de ma instalant mobles o endreçant llibres podeu dirigir-vos a aquest correu. En aquesta web teniu el video i detalls dels fets.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de