La Generalitat valenciana ataca novament el valencià a l’ensenyament i referma la seua aposta exclusi va per l’espanyolLa Generalitat valenciana ataca novament el valencià a l’ensenyament i referma la seua aposta exclusi va per l’espanyol

 

 

La ruptura de les negociacions entre la Conselleria de Cultura i Educació i els directors dels col·legis públics de Gandia (La Safor) respon a la voluntat política de frenar qualsevol procés de normalització real i efectiva del valencià a l’ensenyament. Altra vegada, el govern valencià boicoteja durament una mesura encaminada a fer complir els objectius de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià.La preocupació que demostra la Generalitat valenciana per consolidar l’espanyol com a primera llengua del sistema educatiu emparant-se en el bilingüisme oficial del País Valencià, és precisament un atemptat conscient al mateix esperit de l’Estatut i a la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià. Tal com han determinat els responsables docents i tècnics pedagògics l’ínstrument més efectiu per a garantir el coneixement d’ambdues llengües oficials són el programes d’immersió língüistica. D’igual forma, la integració de l’alumnat d’origen inmigrant en una societat com la saforenca –amb un ús social del valencià força important i estés- requereix de programes com el proposat per tots els col·legis públics de Gandia. Per tant, la decisió del Partit Popular de no autoritzar el programa dels centres gandians, a més de reflectir el nul interés de la dreta espanyola per la llengua pròpia del País Valencià, condemna a la població immigrant de la Safor a la marginalitat social i professional.Des d’ACPV tornem a refermar el nostre compromís amb la legalitat vigent en matèria de llengua i tornem a demanar l’aplicació efectiva de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià. Una part fonamental del futur de la nostra llengua depén de l’ensenyament del i en valencià, així com a la integració lingüística dels immigrants. La decisió de la Generalitat, per contra, va en direcció contrària: frenar permanentment la normalització del valencià i condemnar-lo a la marginalitat social. D’altra banda, reiterem el nostre suport als docents de Gandia i els convidem a seguir treballant per una educació valenciana i de qualitat.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de