ACPV denuncia la nova “”cacera de bruixes”” a RTVV i se solidaritza amb els periodistes repressaliatsACPV denuncia la nova “”cacera de bruixes”” a RTVV i se solidaritza amb els periodistes repressaliats

 

 

Com ja va passar en l’anterior legislatura, el PP està portant a terme una depuració ideològica entre els periodistes que s’han significat en contra de la privatització i en favor d’una RTVV pública, de qualitat i en valencià. El cas més greu i significatiu és el de la periodista alcoiana Reis Juan, que ha estat relegada dels serveis informatius de Ràdio 9, després de 10 anys treballant en aquesta emissora pública valencianaReis Juan ha format part de l’ens públic RTVV des de la seua posada en marxa el 1989 i està considerada una de les periodistes radiofòniques més importants i amb més experiència de Ràdio 9. En aquests anys, aquesta periodista ha format part dels serveis informatius de la casa –primer al programa d’informació cultural La Carpeta i, després de la retirada d’aquest espai radiofònic el 1999, al departament d’informatius de la ràdio pública del País Valencià-. Igualment, Reis Juan forma part de la Plataforma per una Ràdio i Televisió Públiques, en Valencià i de Qualitat –precisament va ser l’encarregada de llegir el manifest dels treballadors i treballadores de RTVV en la passada manifestació del 10 de maig, organitzada per ACPV-; ha presentat en diverses ocasions l’acte de lliurament dels Premis Octubre i l’acte final del Correllengua; i en les passades eleccions del 25 de maig va encapçalar la llista municipal del PSPV-PSOE a Riba-roja (Camp del Túria). La decisió d’apartar-la dels informartius respon a una política de censura i repressió clara dels professionals discrepants amb la línia informativa i administrativa del PP pel que fa a la ràdio i televisió pública de tots els valencians. Una política que ja es va aplicar després de les eleccions autonòmiques del 1999, i que ara torna a posar en perill el lloc de treball dels professionals de RTVV més crítics amb el PP, i la credibilitat informativa –si li’n restava alguna- de l’ens públic valencià. Aquesta periodista ha estat el primer cas de censura, però molt ens temem que no serà l’últim. Des d’ACPV volem mostrar la nostra ferma solidaritat amb Reis Juan i la resta de periodistes que estan patint la marginació professional pel simple fet d’exercir el seu dret a la lliure opinió i exigir el respecte a la Llei de Creació de l’Ens Públic Radiotelevisió Valenciana. Igualment, denunciem aquesta “cacera de bruixes” contra els periodistes de RTVV i instem el PP a que rectifique la seua actitud bel·ligerant amb la discrepància pel bé de la democràcia i els interessos culturals i socials del nostre poble. Si bé les eleccions han donat una majoria clara al PP en les urnes, aquesta no li atorga legitimitat per qüestionar els mateixos fonaments del sistema democràtic. ACPV, i la resta de la societat civil valenciana, continuem alerta per exigir el respecte al funcionament democràtic de les institucions públiques -i RTVV, si més no, encara ho és-.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de