EL BUTLLETÍ corresponent als mesos d’estiu ja està a la vostra disposicióEL BUTLLETÍ corresponent als mesos d’estiu ja està a la vostra disposició

 

 

La crònica del 10 de maig, les novetats del Compromís per la Llengua, la SVCS Joan Baptista Peset i els principals actes d’ACPV i els Casals Jaume I són els principals continguts d’aquest número del BUTLLETí. A més, trobareu també tota la informació sobre les Colònies d’Estiu d’ACPV.Tot seguit us reproduïm l’editorial del BUTLLETí:Les urnes han parlat, ACPV continua treballantEls ciutadans i les ciutadanes del País Valencià van acudir el dia 25 de maig a les urnes, per a designar els grups i les persones que consideraven més convenients per a governar els ajuntaments i la Generalitat. Des d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV) no podem passar per alt l’esdeveniment sense apuntar algunes succintes qüestions que ens afecten directament.Per una banda, i pel que fa a la qüestió municipal, a banda de constatar no només el manteniment sinó fins i tot l’augment d’una important bossa de vots que podem posar en l’ampli marc general de país i de progrés, volem parar especial atenció als resultats obtinguts en aquells ajuntaments on hi ha oberts Casals Jaume I o tenen projectes d’obertura. Estem pensant en poblacions com ara Elx, Gandia o Ontinyent, per esmentar tres exemples, on esperem que les majories de progrés i país es mantinguen, i que les bones relacions existents amb els anteriors equips de govern es puguen mantenir i incrementar durant els propers quatre anys; o en d’altres, com ara Oliva, Pedreguer, la Vall d’Uixó, Sueca, Mutxamel o Pego, on s’ha imposat una majoria social a favor dels valors de progrés i de país, canvi pel qual també han treballant els respectius Casals, a més de molta altra gent, i on tot ens fa esperar que les relacions mantingudes fins ara amb els consistoris ixents milloraran durant la legislatura que ara comença. I és que la realitat d’un país es comença a canviar, abans que res, pel treball diari i des de la base.Per altra banda, i pel que fa a la Generalitat Valenciana, les urnes han donat com a resultat el manteniment (amb un diputat menys) del mateix partit que fins ara governava, si bé amb una persona nova al front de la màxima institució autonòmica. Des d’ACPV continuarem demanant al govern de la Generalitat, i al seu nou president, l’acompliment de tots els seus deures estatutaris en aspectes tan importants com són la plena normalització lingüística, predicant amb l’exemple perquè la nostra llengua siga de veritat, tal i com preveuen les lleis en vigor, plenament oficial en el nostre territori. I aquesta normalització i aquesta oficialitat impliquen aspectes com ara el seu ús real i continuat per part dels dirigents de les institucions, començant pel mateix president; la seua presència quotidiana en l’àmbit oral i escrit en totes les actuacions de l’administració autonòmica i local, així com als mitjans de comunicació de titularitat pública; l’entrada en vigor del requisit lingüístic per a tots els funcionaris de les administracions; o l’adequació de les titulacions al marc científic i universitari, acabant amb les restriccions i les limitacions de tota mena, des de la negativa a l’homologació de títols a la retallada dels autors presents als currículums escolars. I això sense oblidar aspectes tan importants com són la protecció del patrimoni cultural i natural de tots els valencians, la necessitat d’impulsar una plena consciència de valencianitat en tots els àmbits de la vida pública (des de l’econòmic al social, des del referencial a l’identitari), o la necessària col·laboració amb els territoris, de dins i de fora de l’estat, amb els quals els valencians compartim unes mateixes senyes d’identitat, que comencen però no acaben en la llengua comuna. Han passat les eleccions i ACPV, com sempre, continua treballant. Com sempre o més encara. Per col·laborar a millorar el País Valencià en tots els aspectes de la vida col·lectiva, per a enfortir-lo lingüísticament, culturalment, econòmicament, per a preservar-ne el medi i el patrimoni. ACPV, com a entitat representativa que és de milers de valencians i valencianes, té el dret, i el deure, d’observar atentament les actuacions del nou govern. I de treballar per la nostra identitat i la nostra articulació com a poble.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de