El PP provoca el major atac institucional al valencià des de la restiitució del nostre autogovernEl PP provoca el major atac institucional al valencià des de la restiitució del nostre autogovern

 

 

L’actuació del nou president de les Corts valencianes constitueix un greu atemptat a la institució i la cultura secular dels valencians, atempta contra els drets lingüístics dels diputats i confirma, una vegada més, que ni el senyor Camps ni el PP tenen cap respecte al nostre patrimoni cultural i lingüístic. Igualment, demanem al partits progressistes que denuncien amb fermesa aquest atac al valencià.Des d’ACPV exigim al senyor Francisco Camps, com a futur President de la Generalitat valenciana, que comparesca públicament davant de la societat valenciana per desautoritzar l’actuació del nou president de les Corts valencianes; que aclaresca si aquesta és la seua particular visió de la defensa de la cultura, la llengua i les institucions d’autogovern dels valencians; i que demane perdó públicament a tots els valencianoparlants pel menyspreu demostrat per Julio de España a la nostra única llengua pròpia. La llei, agrade o no als nostre governants, deixa ben clar que el valencià és llengua oficial del País Valencià.D’altra banda, si ja es greu vulnerar la llei en qualsevol àmbit de la nostra societat, encara ho és més, negar als diputats escollits lliurament pels ciutadans i ciutadanes el seu dret a jurar o prometre el càrrec en la llengua pròpia. És inacceptable que en el marc de la màxima institució d’autogovern dels valencians és vulnere l’oficialitat lingüística del valencià i es menyspree la nostra llengua.Ara és el moment de reivindicar amb més força que mai les nostres institucions i la nostra llengua, per això demanem als partits progressistes i nacionalistes una denúncia pública contundent dels fets d’ahir a les Corts valencianes, un defensa igualment contudent del nostre autogovern i la nostra llengua, i una acció de vigilància permanent davant les actuacions que com la d’ahir atempten als nostres trets identitaris més importants. Com a primera actuació, des d’ACPV demanem als partits de l’oposició que posen en mans de la Sindicatura de Greuges el vet al valencià del senyor De España i el PP.Finalment, ACPV considera que aquesta primera actuació de la majoria del PP és una avís del que pot representar els propers 4 anys per a la nostra llengua. Tanmateix, el nostre compromís per la llengua ens obliga a continuar treballant pels drets lingüístics d’aquest poble.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de