ACPV felicita al nou president de la Generalitat Valenciana i l’insta a complir les promeses electorals en matèria d’autogovernACPV felicita al nou president de la Generalitat Valenciana i l’insta a complir les promeses electorals en matèria d’autogovern

 

 

Des d’ACPV volem, en primer lloc, felicitar el nou President de la Generalitat Valenciana per la seua investidura i per haver emprat la nostra llengua en el ple d’investidura, assumint així la responsabilitat que té amb els ciutadans del País Valencià. En segon lloc, volem recordar al senyor Francesc Camps les seues obligacions polítiques i morals com a màxima autoritat de tots els valencians, que passa pel compliment de les seues promeses electorals i entre elles la reforma urgent de l’Estatut per dotar el País Valencià de les màximes quotes d’autogovern que permet l’actual marc legal.ACPV coincideix amb el senyor Camps en que cal una reforma de l’Estatut d’Autonomia del País Valencià, tanmateix dubtem que la voluntat política del partit al que pertany siga la mateixa. Per això, instem el nou President de la Generalitat a que defense fermament aquesta reforma i deixe clara la seua independència respecte de les estratègies polítiques de Madrid i de l’actual president del PP al País Valencià.> >Aquesta reforma ha de ser en profunditat per tal de donar un sentit real a l’autogovern dels valencians i equiparar-lo a la resta de nacionalitats històriques de l’estat espanyol. La reforma serà insuficient si no determina entre d’altres coses:1- Rebaixar del 5% al 3% la quota per accedir a les Corts ja que no està garantida la representació dels ciutadans si, per exemple, una força política amb 113.000 vots resta fora del parlament. 2- La capacitat del President de la Generalitat per disoldre les Corts i convocar noves eleccions al País Valencià.3- La recuperació absoluta del Codi Civil Valencià, a partir dels històrics Furs valencians i modernitzats per actualitzar-los a la realitat de la societat valenciana actual.4- La defensa de la cultura i la llengua pròpies del País Valencià en els termes que assenyala el Compromís per la llengua, assumit per la gran majoria de les forces polítiques, sindicals i socials del nostre País.5- Impulsar la coordinació en matèria econòmica, de tecnologia, relacions comercials i d’infraestrutures amb la resta de territoris amb els que compartim història i espai geo-econòmic comú en el marc de la Unió Europa. És a dir, l’anomenat actualment Arc Mediterrani.6- Recuperar els símbols propis del País, és a dir: el Penó de la Conquesta com a senyera de tots els valencians, i la Moixeranga com a símbol.7- Tancar definitivament el fals conflicte lingüístic amb el reconeixement legal de la doble denominació valencià / català per a la llengua pròpia dels valencians.D’igual manera, des d’ACPV desitgem i esperem engegar una nova etapa de relacions amb el govern valencià basada en el diàleg i el respecte mutu, tancant així l’anterior etapa de censura i autoritarisme que va marca el govern del senyor Eduardo Zaplana. La prohibició, per exemple, de cedir la Plaça de Bous per a la celebració del 25 d’Abril ha de ser una trist comportament passat que no ha de tornar-se a repetir. El nostre compromís de diàleg i respecte el fem palés amb aquest comunicat, ara esperem el mateix compromís del govern del president Camps. Pel bé de tots, i fonamentalment pel de bé del País Valencià.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de