Primeres Jornades del Moviment Popular i Social de Ponent.Primeres Jornades del Moviment Popular i Social de Ponent.

 

 

Trenta entitats de Ponent convoquen les Jornades a Mequinensa.Un total de trenta entitats del Matarranya, Baix Cinca, Pla de Lleida, Garrigues, Pla d’Urgell, Noguera, Urgell, Llitera i Ribagorça convoquen per aquest 6 i 7 de setembre a Mequinensa les “Primeres Jornades del Moviment Popular i Social de Ponent”.El col•lectiu l’Espenta ha estat l’impulsor i el Casal Jaume I de Mequinensa serà l’amfitrió d’aquestes jornades que es van acordar realitzar el passat juliol dins els actes del segon Acampallengua del Principat, que va tenir lloc al Casal Jaume I d’Arenys de Lledó (Matarranya).En aquell encontre 34 representants d’entitats de tot Ponent (en la foto) van iniciar el procés que ha dut a aquestes primeres jornades.El programa del 6 i 7 de setembre començarà el dissabte per la tarda i clourà el diumenge. Entre els actes hi haurà xerrades de l’Assemblea Pagesa com “L’amenaça i el xantatge a la terra: els transgènics a Ponent”, d’IPCENA “Especulació i agressions al medi natural”, també un representant de l’Escola Valenciana explicarà l’experiència que porten a terme al País Valencià. Hi haurà tallers com el de pancartes portat a terme per l’Espenta i el diumenge al matí una visita guiada a l’Aiguabarreig conduïda per en Guillem Chacón.La nit de dissabte es farà un sopar solidari amb sobretaula literària amb l’Amat Baró i tot seguit començarà la gresca amb musica i begudes dels Països Catalans.Però l’acte central i històric és la primera assemblea del moviment popular de Ponent que s’iniciarà dissabte a les sis de la vesprada, en ell s’abordaran temes com la coordinació i confluència de totes les entitats de Ponent, la campanya contra els transgènics o el Correllengua 2003 entre d’altres.Els impulsors, l’Espenta, expressen així la voluntat de les Jornades “Aquestes primeres jornades a les que us convidem cordialment a participar són fruit de la trobada que tingué lloc a Arenys de Lledó -El Matarranya- al Segon Acampallengua. Són el resultat de lo que allí es va dir, el desig i la necessitat de coordinar-nos i de cercar formes més dinàmiques i més efectives de fer arribar la nostra veu -la veu de cada un de nosaltres- arreu de Ponent, la nostra regió. Ja va sent hora de rompre els murs informatius, administratius i antidemocràtics que ens separen entre nosaltres mateixos”.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de