Una delegació d’ACPV participa en els actes de l’Onze de Setembre, amb motiu de la Diada Nacional de CatalunyaUna delegació d’ACPV participa en els actes de l’Onze de Setembre, amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya

 

 

L’ Onze de Setembre una delegació de l’entitat, encapçalada pel seu secretari general, Eliseu Climent, va acudir a Barcelona per participar en l’ofrena floral al monument de Rafael Casanova. Juntament amb els membres d’ACPV acompanyaren la comitiva una delegació de valencians caracteritzats per ocupar llocs de rellevància en la vida política, cultural, esportiva i acadèmica del Principat de Catalunya.Formaren part d’aquesta representació valenciana: Carles Solà, ex-rector de la UAB i president de la Institució Joan Fuster; Isabel Clara-Simó, escriptora; Vicent Sanchis, director del diari Avui; Vicent Partal, director de Vilaweb; Mavi Dolç, professora de Filologia Catalana de la UAB; Alfons López Tena, vocal del Consell General del Poder Judicial; i Pitxi Alonso, entrenador de la Selecció de Fútbol de Catalunya. D’aquesta manera, a més de recordar l’antic conseller en cap de la ciutat, ACPV va voler retre també homenatge als centenars de valencians que, després de la Batalla d’Almansa i de l’ocupació subsegüent del País Valencià, pujaren fins al Principat de Catalunya i se sumaren a la defensa de Barcelona en les columnes Sant Vicent Ferrer i Mare de Déu dels Desemparats. Altrament, a més d’un acte de memòria, l’ofrena va simbolitzar el retrobament de les terres germanes: en els moments més difícils –com varen ser els d’aquell començament del segle XVIII que ens va arrabassar les llibertats nacionals- però també quan s’obren perspectives i possibilitats de recuperació en els inicis d’aquest segle XXI. Aquest Onze de Setembre ha de servir també per recordar que els Països Catalans tenen prou pes demogràfic, pou entitat econòmica, riquesa cultural, capacitat innovadora per aconseguir veu pròpia en una Europa de la qual sempre n’han format part


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de