ACPV acusa el president Camps de contradir amb fets les seues paraulesACPV acusa el president Camps de contradir amb fets les seues paraules

 

 

Mentre el president de la Generalitat Valenciana pretén donar una imatge de sensibilització pel patrimoni cultural, lingüístic i material de tots els valencianes i valencianes -materialitzada en la creació de tres fundacions suposadament dedicades a la protecció d’aquest-, els fets tornen a contradir absolutament les seues promeses. La intenció de reformar la Llei del Patrimoni pretén accentuar la desprotecció –ja de per sí important- del conjunt patrimonial valencià i contentar així els interessos de constructors i especuladors, en casos com per exemple el del CabanyalL’engany permanent a la societat valenciana s’està convertint en la carcaterística permanent del Consell presidit per Francisco Camps. Si durant la campanya electoral del passat mes de maig i durant els primers mesos de la legislatura la promesa de reforma de l’Estatut era el principal argument polític del ‘nou’ Partit Popular, ara ho és la defensa del patrimoni, la llengua i la cultura dels valencians. Però al igual que les pressions de Madrid i la tutela d’Eduardo Zaplana han eliminat qualsevol referència a la reforma estatutària, els interessos de les grans constructores són prioritzats per damunt de la defensa del patrimoni valencià. Les intencions de reformar la Llei de Patrimoni buiden de contingut el màrqueting polític del president Camps, que pretén amb l’anunci de creació de tres fundacions despistar l’opinió pública de les veritables actuacions polítiques del Consell. El Cabanyal és un exemple, però també el Consell Escolar Valencià (CEV) on un dels agents educatius més actiu en la defensa de la normalització lingüística en l’ensenyament -a més de ser el majoritari en el seu sector-, com és la Confederació d’Associacions de Pares i Mares Gonçal Anaya, continua exclòs de veu i vot, menyspreant la representació democràtica en aquest òrgan.ACPV va fer pública la intenció de donar un marge de confiança al nou Consell, donat el pressumpte canvi de talant del que el president Camps va dotar el nou Govern valencià. Tanmateix, després de prop de quatre mesos les espectatives s’han convertit en un convenciment de que el sucursalisme repecte Madrid i la demagogia heretada del zaplanisme romanen encara a la Plaça de Manises. Des d’ACPV acusem el president Camps i el seu Consell d’enganyar als ciutadans i ciutadanes del País Valencià, i de no estar, en el cas del president, a l’alçada dels interessos de la societat valenciana.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de