ACPV acusa la conselleria d’educació d’intentar boicotejar el requisit lingüístic en l’educacióACPV acusa la conselleria d’educació d’intentar boicotejar el requisit lingüístic en l’educació

 

 

La falta de previsió de la Conselleria d’Educació pel que fa als ensenyants amb certificat de capacitació de valencià i la manca d’un pla de reciclatge per al professorat té l’objectiu de crear polèmica al voltant del requisit lingüístic i crispar el sector educatiu valenciàLa Generalitat valenciana intenta torpedejar l’aplicació del requisit lingüístic, escudant-se en la manca de professorat amb el certificat de coneixement del valencià per cobrir totes les places vacants -cas del 3000 alumnes de primària sense professorat a les comarques d’Alacant-. Tanmateix, el problema, malgrat l’interès de la conselleria de donar aquesta imatge, no rau en el requisit lingüístic sinó en la falta de previsió. De la mateixa manera que el curs s’inicia amb milers d’alumnes en barracons prefabricats per tal de desprestigiar i marginar l’ensenyament públic, la manca de professorat amb la capacitació lingüística de valencià és un intent de qüestionar l’ensenyament de i en la nostra llengua llengua.ACPV es referma en el seu suport alqMuisit lingüístic no sols per als ensenyaments sinó per a tota la funció pública com a única garantia de respecte als drets dels valencianoparlants i com a única garantia de compliment de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià. ACPV vol denunciar l’intent del Partit Popular de confondre l’opinió pública i perpetuar un estat de conflicte al voltant del valencià.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de