ACPV acusa l’alcalde de la Llosa de Ranes (Costera) de reivindicar el franquisme i marginar el més gran poeta valencià del segle XXACPV acusa l’alcalde de la Llosa de Ranes (Costera) de reivindicar el franquisme i marginar el més gran poeta valencià del segle XX

 

 

La decisió d’Evarist Aznar, del Partit Popular, de substituir la denominació d’un carrer de la localitat en honor a Vicent Andrés Estellés per la d’un general franquista representa un greu atemptat a la memòria d’un gran valencià i demòcrata; i una reivindicació intolerable del franquisme. El fet és més greu, si cap, quan es compleixen 10 anys de la mort d’EstellésDes d’ACPV pensem que aquestes accions venen a confirmar altra vegada la buidor del missatge pressuptament valencianista i moderat del PP valencià. És significatiu que una de les primeres decisions de l’alcalde popular de la Llosa de Ranes haja estat eliminar el carrer en honor al més gran poeta valencià des d’Ausiàs March, i substituir-lo pel d’un militar feixista. Aquests fets, que en l’actual sistema democràtic no poden ser sinó denunciats contundentment, demostren -una vegada més- el caire predemocràtic, militarista i antivalencià de la major part dels dirigents del Partit Popular, i en concret de l’alcalde d’aquesta localitat de la comarca de la Costera. Sols a la dreta d’aquest país se li pot ocorrer defenestrar la memòria d’un escriptor valencianista i demòcrata pel d’un militar colpista i repressor. Per aquest motiu, ACPV demana una condemna clara i sense paliatius per part dels partits de l’oposició a la decisió del consistori de la Llosa de Ranes, i exigeix el president Francesc Camps que inste els seus correligionaris a rectificar, sinó vol tornar a quedar en evidència, una vegada més, davant de la societat valenciana.Per la seua banda, la Junta Directiva d’ACPV té previst reunir-se per emprendre mesures contra la decisió d’aquest ajuntament, i alhora reivindicar la memòria de Vicent Andrés Estellés. No podem tolerar que s’honre als assasins mentre s’intenta borrar de la memòria d’aquest país persones com l’Estellés o, en el cas de la Llosa de Ranes, el mestre Lacomba.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de