ACPV exigeix el reconeixement institucional del català a l’Estat espanyolACPV exigeix el reconeixement institucional del català a l’Estat espanyol

 

 

ACPV denuncia que el Congrés de Diputats es negue a tramitar una moció de l’Ajuntament de Pedreguer (Marina Alta) per estar redactada en valenciàAmb motiu, el passat 1 de desembre, de l’homenatge de tots els partits polítics –tret del PP, val a dir– als lluitadors antifranquistes, l’Ajuntament de Pedreguer va adreçar al registre d’entrada del Congrés dels Diputats una moció aprovada en ple en la que s’adheria formalment a l’acte. Tanmateix, els serveis administratius de la cambra baixa del Parlament espanyol van rebutjar la moció per no estar escrita en espanyol, segons es desprén de la resposta adreçada a aquest consistori valencià. Aquest fet exemplifica la manca de protecció oficial de la nostra llengua i la discriminació lingüística que els ciutadans i ciutadanes del nostre país pateixen davant de les instàncies oficials de l’estat. La condició d’inferioritat legal del català respecte de l’espanyol representa un anacronisme que no respon a la realitat social de l’estat espanyol actual, on la nostra llengua representa un mitjà d’expressió potencial per a més d’11 milions de ciutadans (al voltant 25% de la població espanyola). Negar validesa legal a la nostra llengua en el que se suposa és la instància on està representada la voluntat popular (també, cal recordar, dels del País Valencià, Catalunya i les Illes Balears) és reduir aquest 25% de població a la categoria de ciutadans de segona.ACPV exigeix, ara que es compleixen 25 anys de la Constitució espanyola, la revisió en profunditat del text constitucional per a que es reconega en peu d’igualtat l’oficialitat del català davant de les instàncies estatals. Igualment, instem al govern espanyol que promoga i facilite el reconeixement del català com a llengua oficial a la Unió Europea.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació