La Ribera clama contra el transvassament Xúquer-Vinalopó i exegeix una nova cultura de l’aigua que garantesca el futur de la comarcaLa Ribera clama contra el transvassament Xúquer-Vinalopó i exegeix una nova cultura de l’aigua que garantesca el futur de la comarca

 

 

El Casals Jaume I de la Ribera (Carcaixent, Carlet, Sueca i Cullera) participen activament en la campanya de defensa del riu i en contra de l’explotació insostenible dels recursos hídricsEl passat divendres, dins de la campanya d’activitats de la Plataforma Xúquer Viu! i en col·laboració amb la Coordinadora d’Ensenyants de la Ribera (CODERI), se celebrà al Centre d’Empreses de Carcaixent una xerrada baix el titol: “Xúquer-Vinalopó: Un fals enfrontament.”, a càrrec d’Antonio Esteban, membre de la coordinadora i de la Fundació per una Nova Cultura de l’Aigua.Al llarg de la xerrada, i sempre tenint de fonament documents oficials del projecte de transvassament, i dels informes aportats a la Comissió Europea, el ponent anà desgranant les dades que demostren clarament no sols que al Xúquer no li sobra aigua, sinó que hi ha alternatives molt més econòmiques per a dur aigua al Baix Vinalopó, com ho són les desaladores a la costa, que abastirien al sector turístic i permetrien que l’aigua que hauria de regar els cultius del Vinalopó no es derivaren a altres zones, com ja ocorre en l’actualitat amb l’aigua del transvassament Tajo-Segura.A més a més, la xerrada feu veure als presents que existeix una voluntat des dels organismes oficials europeus de fer complir les exigències mediambientals, i que per tant malgrat que les obres del transvassament hagen sigut ja adjudicades no s’ha de deixar de mostrar el nostre rebuig, atés que encara es hora d’aturar-les, convidant a tothom a participar en les activitats de la Plataforma, entre d’elles la recollida de signatures.D’altra banda, el 12 de febrer els partits polítics, sindicats i associacions que integren la campanya Xúquer Viu reuniran, al Centre Cultural Raval de Cullera, als alcaldes i regidors de la Ribera per reclamar la revisió del Pla de Conca del Xúquer.(adjuntem el Manifest Per Un Xúquer Viu)


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació