ACPV dóna suport a la decisió de promoure la recepció de les televisions públiques en català a tots els territoris de parla catalana i exigeix al PP respecte per la llengua i la pluralitat informativaACPV dóna suport a la decisió de promoure la recepció de les televisions públiques en català a tots els territoris de parla catalana i exigeix al PP respecte per la llengua i la pluralitat informativa

 

 

La posició del PP valencià –feta pública ahir pel conseller de Cultura, Educació i Esports, Esteban González Pons– és representativa de la consideració que aquest partit té per la pluralitat i de la nul·la voluntat normalitzadora pel que fa a la presència i l’oferta de mitjans de comunicació en la nostra llenguaEl PP demostra una especial animadversió a qualsevol iniciativa que plantege una col·laboració en peu d’igualtat entre el territoris que compartim una mateixa llengua, cultura i història; així com al dret constitucional a la llibertat d’expressió i a la llibertat i pluralitat informativa. En aquesta ocasió, caldria recordar-li al conseller de cultura valencià, que la reciprocitat en la recepció de les televisions públiques en català no canvia, substancialment, el panorama mediàtic de facto al País Valencià, ja que des de fa anys –gràcies a l’esforç d’ACPV i de milers de valencians– es pot veure i escoltar les emissores de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió. Per tant, l’únic canvi que es produiria seria que les emissions de Canal 9 abastarien també el Principat de Catalunya i, com ja passa a hores d’ara, les Illes Balears; i que la situació de precarietat que milers de ciutadans del País Valencià pateixen per poder gaudir de la possibilitat d’una oferta mediàtica plural i en la seua llengua se solucionara. Aleshores, quin és el problema?. El PP és un partit al que li costa assimilar les regles del joc democràtic, i encara més quan es troba enmig d’un procés electoral. El govern valencià i el seu conseller de cultura no s’han parat ni un moment a reflexionar que amb aquesta proposta guanyen també –i fonamentalment (vegeu la programació de Canal 9)– els ciutadans del País Valencià. Tanmateix, el membres del govern valencià continuen prioritzant la insistència en el recurs de la manipulació i l’anticatalanisme per traure rèdit electoral per damunt del foment de la cultura i la llengua, per damunt del dret a la llibertat d’expressió i per damunt del dret dels ciutadans a escollir el que volen veure i en quina llengua ho volen fer.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació