ACPV insta la societat a treballar per recuperar una RTVV al servei del país i de la llenguaACPV insta la societat a treballar per recuperar una RTVV al servei del país i de la llengua

 

 

A l’espera de les resolucions dels altres recursos presentats contra el procés de privatització de l’ens públic RTVV, la decisió judicial favorable al recurs de l’UGT-PV deixa clara la il·legalitat del procés i censura les formes amb les que els anteriors governs valencians –amb Eduardo Zaplana i José Luís Olivas al capdavant– ha volgut patrimonialitzar la televisió pública de tots els valenciansACPV, com ja ha deixat palés en nombroses ocasions, és referma en la seua defensa d’una RTVV pública, de qualitat i en valencià. Per tant, ens congratulem de la decisió judicial contra el procés de privatització. Esperem que aquesta sentència represente un punt d’inflexió en el trist historial de RTVV els darrers anys; marcats per la manipulació informativa, la patrimonialització feta pels governs Zaplana (i el govern ‘titella’ de José Luís Olivas), la negació permanent de la llengua i la cultura del País Valencià i, darrerament, l’intent de privatitzar l’ens per treure un benefici partidista i consolidar el control del mateix per part dels ‘amics’ del PP.La llei del tercer canal impedeix la privatització de RTVV, com han repetit tots els agents democràtics valencians (partits de l’oposició, sindicats, associacions culturals, professionls o de consumidors…), i aquesta sentència ho confirma. Però la reivindicació no s’ha d’aturar aquí. El lema cívic Per un RTVV pública, de qualitat i en valencià, que hem emprat la societat civil en aquesta lluita contra la privatització, es recolza en tres potes. Ara que s’aclareix, almenys de moment, la condició pública de RTVV cal que insistim en recuperar el seu esperit normalitzador pel que fa a la llengua i al país (tal com ho marca la pròpia Llei de Creació de l’Ens Públic RTVV). I això vol dir: -incrementar l’ús del valencià en la programació de RTVV, amb l’objectiu d’aconseguir l’emissió integral en la llengua del país -convertir RTVV en el motor de l’audiovisual valencià, primant les nostres empreses i els nostres professionals en la producció de programes i el donant eixida a les nostres produccions cinematogràfiques -fer que RTVV contribuesca a donar la imatge d’un País Valencià modern, tolerant i gelòs de la seua personalitat. -primar la qualitat davant la lluita salvatge a qualsevol preu en la cursa pels índex d’audiència.Estem d’enhorabona però encara queda molt per fer fins que aconseguim sentir-nos orgullosos de la ràdio i televisió que, avui, és un poc més nostra.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació