ACPV signa el “Compromís per uns mitjans dignes, democràtics i plurals”ACPV signa el ‘Compromís per uns mitjans dignes, democràtics i plurals’

 

 

D’altra banda, ACPV demana el govern valencià que acate la sentència judicial que paralitza el procés de privatització de RTVV ja que aquesta és la voluntat de la majoria social del País ValenciàACPV, com a membre de la Plataforma en Defensa de la RTVV, ha signat avui el Compromís per uns Mitjans de Comunicació Dignes, Democràtics i Plurals. Ara més que mai és necessari un gran compromís social entre la majoria de progrés d’aquest país per defensar i exigir els drets ciutadans a la lliure informació, a la llibertat d’expressió i a rebre una informació veraç, plural i transmissora de valors democràtics. Els darrers quatre anys hem vist –patit– amb preocupació una retallada constant de les llibertats civils, i més concretament pel que fa a la llibertat d’expressió. D’això ACPV en sap: negatives de cessió d’espais públics, marginació informativa, criminalització… . La situació de RTVV és ben significativa d’aquest procés d’involució democràtica i ha esdevingut un veritable referent del concepte de pluralitat que té el partit del govern, no soŽl País Valencià sinó també a tot l’estat. La censura, la manipul·lació, la mercantilització d’un dret públic – aquest caràcter públic consagrat encara avui per llei– són la norma en la política televisiva del PP.El consell d’administració de RTVV, amb el vots majoritaris dels PP, ha aprovat recórrer la sentència contra la privatització de l’ens públic. Aquesta decisió respon a la frustració creada en el PP i els sectors econòmics afins, que veien en aquesta operació un bona formula d’assegurar-se una eina de propaganda i una mitjà de pagament de favors. ACPV considara que aquest recurs és una maniobra què, malgrat la seua legalitat, respon a la persistència en un engany permanent a la ciutadania d’aquest país. El mateix enguany que representaria canviar la llei per poder privatitzar RTVV.Finalment, ACPV convida la societat valenciana a assumir el Compromís per una Mitjans de Comunicació Dignes, Democràtics i Plurals com una consens imprescindible per a la higiene democràtica del País Valencià. Plataforma en Defensa de la RTVV


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació