La justícia dóna la raó a ACPV i considera que la llicenciatura de Filologia Catalana eximeix de fer la prova de valencià en les oposicions a professorat de secundàriaLa justícia dóna la raó a ACPV i considera que la llicenciatura de Filologia Catalana eximeix de fer la prova de valencià en les oposicions a professorat de secundària

 

 

La sentència considera que no existeix raó jurídica que permeta sostenir que la titulació de Llicenciatura de Filologia Catalana no constitueix titulació suficient per eximir de la realització de la prova de valencià. Igualment, reconeix la doble denominació per a la nostra llengua i per tant la seua unitatACPV va interposar un recurs contenciòs-administratiu contra la convocatòria d’oposicions per a l’ingrés al cos de docents (8/05/02) feta per la Conselleria de Cultura i Educació de la Generalitat valenciana en la qual no es donava validesa a la titulació de Filologia Catalana pel que fa a l’acreditació de coneixements de valencià. ACPV va considerar que el llistat de titulacions que eximien de fer la prova de valencià –inclosa en les oposicions– no incloïa aquesta titulació, mentre si que en formava part la titulació de Filologia Valenciana. Ara el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià ens ha donat la raó. Tal com assenyala la sentència de la secció segona d’aquest tribunal l’Ordre de 29/Novembre/95 del Ministeri d’Educació i Ciència, a proposta del Consell d’Universitats, inclou els títols de Llicenciat en Filologia, secció Hispànica (valenciana) i Filosofia i Lletres, Divisió Filologia (Filologia Valenciana), com a homologats o equivalents al títol de Llicenciat en Filologia Catalana, que figura en l’apartat IV del Catàleg de Títols Universitaris Oficials.Des d’aquesta sentència ja s’ha produït dos pronunciaments més en aquest sentit: el que fa referència al recurs presentat per les universitats de València i Alacant, i al que va presentar el STEPV-Intersindical Valenciana.Si voleu llegir la nota de premsa íntegra feta pública per ACPV baixeu-vos l’arxiu vinculat


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de