ACPV es felicita per la sentència del Tribunal Suprem i insta l’Ajuntament de València a abandonar definitivament el projecte de prolongació de l’avinguda de Blasco Ibáñez de ValènciaACPV es felicita per la sentència del Tribunal Suprem i insta l’Ajuntament de València a abandonar definitivament el projecte de prolongació de l’avinguda de Blasco Ibáñez de València

 

 

Igualment, des d’ACPV exigim al consistori presidit per Rita Barberà que no s’obstine en continuar amb un projecte impopular que condemna a la desaparició a l’històric barri del Cabanyal. L’únic pla possible i necessari és un projecte integral de rehabilitació del barri, partint del respecte a la voluntat dels veïns i a la riquesa patrimonial del mateix, protegida per lleiAquesta decisió del Tribunal Suprem suposa el segon reprovament judicial al projecte de prolongació fins al mar de l’avinguda de Blasco Ibáñez, després que el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià decretara la paralització. Per tant, des d’ACPV exigim a l’Ajuntament de València que renuncie a un pla, el qual sols ha provocat malestar i preocupació entre els veïns del Cabanyal, crispació en la societat valenciana i alarma davant la possible desaparació d’un dels barris de la ciutat de València amb més fidelitat a la llengua del país i amb un patrimoni material molt important. Val a dir que amb la ratificació judicial de la paralització del projecte, Rita Barberà i el PP, sofreixen una nova censura de la seua política urbanística especulativa i depredadora, de la que el Cabanyal –però també les diferents zones d’horta que envolten la ciutat– és un dels majors exponents.Igualment, des d’ACPV exigim que s’aborde urgentment un pla de rehabilitació del Cabanyal que responga a les veritables necessitats dels seus habitants; pla que passa per incrementar la dotació de serveis públics, la lluita decidida contra la marginació, un programa integral de rehabilitació del ric patrimoni arquitectònic d’arrel popular, i el reconeixement de la singularitat del Cabanyal i del conjunt dels poblats marítims. Obrir la ciutat cap al mar no passa per fer desaparéixer els valencians que històricament sempre ho han estat.Des d’ACPV felicitem tots els veïns i veïnes del barri, i en especial a la Plataforma Salvem el Cabanyal-Canyamelar per aquest victòria judicial.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de