Antoni Vives, ex-secretari del Govern català, presenta el seu assaig ‘El nacionalisme que ve’ al Centre Ovidi Montllor (CCOM)Antoni Vives, ex-secretari del Govern català, presenta el seu assaig ‘El nacionalisme que ve’ al Centre Ovidi Montllor (CCOM)

 

 

El Casal Jaume I-Centre Ovidi Montllor de l’Alcoià i el Comtat va acollir, el dimecres 31 de març, la presentació del llibre El nacionalisme que ve d’Antoni Vives (ed.3i4) –premi Joan Fuster d’assaig als darrers Premis Octubre que organitza anualment la Fundació Ausiàs March. Vives va plantejar al nombrós public assistent quines són les claus interpretatives de la societat dels actuals Països Catalans i a partir d’ací, va proposar algunes vies per assolir l’horitzó de llibertat política –una mena de fulla de ruta cap a la independència del nostre país. L’autor –que va estar presentat per Toni Gisbert, coordinador d’ACPV– va defensar un nacionalisme “que isca del cor, dels sentiments, però que siga proper al conjunt dels ciutadans dins la diversitat de sensibilitats”. Per últim, Antoni Vives va deixar la porta oberta a escriure un tercer llibre –el primer va estar ‘Catalunya entre la perplexitat i el somni’– i completar una trilogia on deixar palés el seu pensament teòric sobre el país i la política.Antoni Vives (Barcelona, 1965) és economista i ha desenvolupat gran part de la seua carrera professional a l’empresa privada. A l’any 2000 s’incorporà, com a secretari de la presidència,  al Govern de la Generalitat de Catalunya fins al final de la legislatura del govern de CiU. Avui presideix la Fundació Ramon Trias Fargas, entitat privada de caràcter cultural que té la finalitat de promoure activitats relacionades amb l’estudi i el desenvolupament del pensament polític, social i cultural de Catalunya.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de