ACPV intervé al Parlament de Catalunya convidada per la Comissió de Política CulturalACPV intervé al Parlament de Catalunya convidada per la Comissió de Política Cultural

 

 

Eliseu Climent, secretari general de l’entitat, va estar l’encarregat de representar-la el dijous 1 d’abrilLa participació del secretari general d’ACPV va servir per repassar la situació cultural i lingüística al País Valencià. En aquest sentit, Climent va detallar els treballs que des d’ACPV es fan tant en el camp cívic, on va fer especial menció a la Xarxa de Casal Jaume I, a les mobilitzacions ciutadanes per la llengua i el país, i al projecte El Segle; com en el camp lingüístic. Precisament en aquest àmbit, el responsable d’ACPV va exposar les resolucions de la darrera sentència judicial que conclou amb la legalitat de la doble denominació valencià/català i, per tant, de la unitat de la llengua. A més d’ACPV, una altra entitat valenciana va estar convidada a intervenir davant la cambra catalana, la Federació Escola Valenciana (FEV), que ho va fer el mateix dia. De la mà dels seu president Diego Gómez, la FEV va centrar la seua participació en l’anàlisi del procés de normalització lingüística a l’àmbit educatiu valencià. Totes dues entitats capitalitzen els moviments cívics més importants en defensa de la normalització lingüística del valencià, tant per nombre de socis com per la capacitat de mobilització ciutadana -(per exemple, als actes reivindicatius del 25 d’Abril i el Correllengua, per part d’ACPV, o a les multitudinàries Trobades d’Escoles en Valencià de la FEV).També han estat convidades al Parlament català l’Obra Cultural Balear (OCB) i Òmnium Cultural, que hi va participar el passat 25 de març amb la intervenció de Jordi Porta, president de l’entitat. La Comissió de Política Cultural del Parlament de Catalunya va aprovar convidar aquestes entitats amb el vot de tots els partits polítics de la cambra, tret del Partit Popular que es va abstenir.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de