Quatretonda i Benavent de Segrià s’agermanenQuatretonda i Benavent de Segrià s’agermanen

 

 

El passat 18 d’abril tingué lloc a Benavent de Segrià l’acte d’agermanament d’ambdós municipis, culminant-se així l’oficialització de les relacions iniciades amb les Trobades d’Agermanemt –impulsades pel Col·lectiu Dorresment de Quatretonda (Vall d’Albaida) amb el suport de l’ajuntament d’aquest municipi i d’Acció Cultural del País ValenciàL’iniciativa repon al desig del Col·lectiu Cultural Dorresment de donar a conéixer la relació històrica d’ambdós municipis: el lloc de Quatretonda va ser repoblat gairebé íntegrament per persones vingudes de Benavent de Segrià. Precisament una de les carecterístiques d’aquell municipi valencià és la pervivència del cognom Benavent –és força difícil trobar algun veí que no tinga aquest llinatge.El 1998 Dorresment va organitzar la primera Trobada d’Agermanament entre Quatretonda i Benavent del Segrià. Més de 100 quatretondins va visitar el municipi originari dels seus avantpassats. Els hi acompanyà el aleshores president d’ACPV, Joan Francesc Mira, i van ser rebuts, entre d’altres, pel vicepresident de la Diputació de Lleida i l’Alcalde de Benavent del Segrià. Dos anys després, en 2000, es va tornar la visita. En aquest ocasió, prop de 200 veïns de Benavent de Segrià visitaren Quatretonda. Entre els actes més importants i emotius d’aquesta II Trobada d’Agermanent, cal destacar el dinar multitudinari (prop de 500 persones) que el municipi va oferir els germans de les terres de ponent. Quatretonda, a més, va inaugurar durant aquest trobada una avinguda dedicada als ‘Pobles de Benavent’. L’acte d’agermanament es va celebrar a la Casa Municipal de Benavent del Segrià, els respectius alcaldes van signar el document que acredita l’oficialització de les relacions. Des d’ACPV ens felicitem per aquest agermanament ja que va en la línia d’incrementar les relacions interritorials entre les terres que compartim història, cultura i llengua. L’àmbit municipal és un bon espai per aprofundir en l’autoconeixença i el compromís de col·laboració. Tots hem de recordar que més important, si cap, que compartir el passat és compartir el futur.Us adjuntem el programa sencer de la III Trobada d’Agermanament entre Quatretonda i Benavent del Segrià (17 i 18 d’Abril)


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de