ACPV considera que el greu retrocés en l’ús del valencià en els darrers 9 anys és conseqüència de l’abandó conscient per part del diferents governs del PPACPV considera que el greu retrocés en l’ús del valencià en els darrers 9 anys és conseqüència de l’abandó conscient per part del diferents governs del PP

 

 

Les conclusions que s’extrauen de l’estudi sobre l’ús del valencià elaborat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVLl), demostren la desprotecció i el perill en el que es troba la nostra llengua al País Valencià. Igualment, amb aquests resultats a la mà –juntament amb els d’altres estudis fets públics darrerament– es confirma la necessitat d’aprofundir en el mitjans de promoció i protecció del valencià, i això passa per començar complint escrupolosament el text de la Llei d’Ús i EnsenyamentDes d’ACPV considerem que els diferents governs valencians són responsables de la greu situació per la que passa la nostra llengua pròpia; primer amb polítiques insuficients i dèbils, després amb polítiques obertament hostils a la nostra llengua –representades per un president que ni tan sols s’ha dignat mai a parlar la llengua del país i que va defensar la voluntarietat del valencià a l’escola només arribar a la Generalitat– i ara amb un Consell atemorit i paralitzat per l’aparell zaplanista del PP. En concret –i fonamentalment– la dinàmica de marginació del català, de desprestigi social i de polemització permanent promoguda durant els governs d’Eduardo Zaplana són la principal causa del fort descens de l’ús del català al País Valencià. Ara, amb la publicació d’aquests resultats, queden paleses les conseqüències de la política antivalenciana del període Zaplana, de la qual el president Francesc Camps no acaba de prescindir . El greu retrocés de la nostra llengua és la màxima expressió d’aquesta política i la conseqüència més dramàtica d’aquesta agressió permanent a la identitat pròpia d’aquest poble; agressió no superada pel voluntarisme sense constigut d’algunes actuacions de l’actual Consell (vegeu aquell decàleg tan famòs).

  • Baixeu-vos la nota de premsa íntegra fet pública per ACPV a l’arxiu vinculat

  • Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

    Ajuda’ns a tindre més força.

    Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

    Amb el suport de